Foto: LETA

Lai privātpersonām un biznesa klientiem Latvijā vienuviet nodrošinātu plašu elektronisko sakaru un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) pakalpojumu klāstu, uzsākta divu "Bites grupas" uzņēmumu – "Baltcom" un "Bite Latvija" – apvienošana.

Tā tiks pabeigta šī gada vasarā, un, noslēdzoties apvienošanās procesam, visus līdzšinējos "Baltcom" pakalpojumus turpinās sniegt IKT uzņēmums "Bite Latvija".

"Baltcom" klientiem šobrīd nekas nav jādara – ne cenas, ne pakalpojumu klāsts nemainās.

Apvienojoties ar "Baltcom", "Bite Latvija" īpašumā būs ne vien 4G/5G mobilais tīkls, televīzija un klientu aparatūras izvietošanai paredzēti datu centri, bet arī valsts mēroga optiskā infrastruktūra, kas īpaši paredzēta gala klientu un mājsaimniecību pieslēgšanai.

"Bite Latvija" iegādājās uzņēmumu "Baltcom" 2020. gadā pēc tam, kad saņēma Konkurences padomes atļauju slēgt iegādes darījumu un uzsākt uzņēmumu apvienošanos. Uzņēmumu apvienošanās vienas grupas ietvaros ir likumsakarīgs solis, ņemot vērā telekomunikāciju tirgus attīstību, kurā ir svarīga sinerģija un spēku koncentrēšana trīs galvenajos virzienos – mobilie sakari, internets un integrēti IKT risinājumi, kvalitatīvs televīzijas un video saturs.

"Esam gandarīti piedalīties šajā projektā un kopā ar "Bite" kļūt par pirmo konverģento operatoru Latvijā – izmantojot savu mobilo un fiksēto tīklu plašās iespējas," uzsver "Baltcom" ģenerāldirektors Dmitrijs Ņikitins.

Pēc abu uzņēmumu apvienošanas "Baltcom" klientiem tiks ne vien piedāvāts plašāks elektronisko sakaru un IKT pakalpojumu klāsts, bet tiks arī paplašinātas klientu apkalpošanas iespējas – 31 "Bite" salonā visā Latvijā, zvanu centrā un "Bite" digitālajos kanālos.

Pirkuma līgumu par 100% telekomunikāciju uzņēmuma "Baltcom" iegādi "Bite Latvija" parakstīja 2019. gada septembrī, taču darījuma noslēgšanai bija nepieciešama Konkurences padomes atļauja, kas tika saņemta 2020. gada februārī. Darījuma summa ir konfidenciāla.

Šī gada 14. februārī Uzņēmumu reģistram tiks iesniegta visa nepieciešamā dokumentācija procesa uzsākšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!