Foto: Publicitātes attēls

Pēc skaļajām iedzīvotāju iebildēm "Latvijas Pastam" ir tapis jauns pasta nodaļu slēgšanas plāns. Tas paredz saglabāt vairāk pasta nodaļu, nekā plānots iepriekš – tā, lai nebūtu reģionu un pilsētu, kur nodaļas nav vispār, otrdienas vakarā vēsta "Panorāma".

Iepriekš bija plānots, ka tiks atstāta 71 pasta nodaļa un pārējās slēgtas. Jaunais plāns paredz atstāt vismaz 116 nodaļas un uzņēmums sola, ka nebūs novadu, kurās nebūs pasta nodaļas.

Uzņēmumā vēl nevarēja pateikt, cik cilvēku varētu savu darbavietu zaudēt, taču norādīja, ka tiem tiks piedāvāts darbs citā amatā vai iespēja pārkvalificēties.

Līdz šīs nedēļas beigām "Latvijas Pasts" jauno plānu apspriedīs ar sadarbības partneriem, bet jaunnedēļ – ar satiksmes ministrijas pārstāvjiem, lai vienotos par tālāko rīcību.

Jau vēstīts, ka "Latvijas pasts" ir nolēmis apturēt plašo pasta nodaļu slēgšanas plānu, kas paredzēja šogad slēgt 105 no 176 pasta nodaļām. Vienlaikus, apstādinot plānu par pasta nodaļu slēgšanu, šogad "Latvijas Pastam" nepieciešams papildu finansējums apmēram 2,1 miljona eiro apmērā.

Saistībā ar pasta nodaļu slēgšanu no amata arī atkāpās uzņēmuma padome, sadarbību ar satiksmes ministriju raksturojot kā "nonākušu strupceļā".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!