Foto: Shutterstock

Situācija viesmīlības nozarē šobrīd ir traģiska, uzskata Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents, SIA "Islande hotel" valdes priekšsēdētājs Andris Kalniņš. Igaunija un Lietuva atrodas tajā pašā reģionā, ģeopolitiskā situācija ir tāda pati kā Latvijā, tomēr tur ir krietni vairāk ārvalstu viesu. Tādējādi Latvija no kaimiņvalstīm arvien vairāk atpaliek arī tūrisma jomā.

Iemesli ir vairāki, tomēr šobrīd "iegriež" arī valsts reklamēšanai atvēlēto līdzekļu apjoms, kas krietni atpaliekot no Igaunijas un Lietuvas. Pagājušajā gadā starptautiskajā tūrisma izstādē Londonā Latvijai līdzekļu trūkuma dēļ nebija sava stenda, uzņēmēji bija spiesti ar sadarbības partneriem, interesentiem tikties kaimiņu, lietuviešu, stendā. "Tas daudz ko pasaka par valsts tēlu," teic Kalniņš.

Vienlaikus uzņēmēji jebkuros laikos un apstākļos meklē un arī atrod jaunas attīstības iespējas, tostarp, piemēram, Rīgā ir atvērta jauna zīmola "Tribe" viesnīca, pirmā Baltijā, un galvaspilsētā tūristu skaits pirmo reizi kopš 2019. gada pārsniedzis miljonu. Pamazām palielinās arī nakšņojumu skaits. Tiesa, kaimiņos uzlabojumi ir straujāki.

Pirms aktīvās tūrisma sezonas sākuma "Delfi Bizness" skaidro, kas notiek viesnīcu sektorā un kādas ir šīs vasaras izredzes.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!