Foto: LETA

Saistībā ar VSIA "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca" (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju "Velve" par PSKUS A 2 korpusa būvniecību, būvkompānija šobrīd saskaras ar finanšu grūtībām segt savas saistības pret apakšuzņēmējiem. Lai SIA "Velve" varētu turpināt uzņēmējdarbību un aizstāvēt savas un apakšuzņēmēju intereses un likumiskās tiesības, tiesā ierosināts tiesiskās aizsardzības process (TAP), "Delfi Bizness" informēja uzņēmumā.

Tajā norāda, ka TAP mērķis konkrētajā gadījumā ir pasargāt būvkompāniju no tūlītējas kreditoru vēršanās pret uzņēmumu pilnā apmērā, veicinot dzīvotspējīga uzņēmuma atgriešanos ekonomiskajā apritē. Tādejādi SIA "Velve" TAP ietvarā būs iespēja pabeigt esošos objektus, kā arī risināt jautājumus par savstarpējiem norēķiniem ar PSKUS, lai pēc iespējas nodrošinātu savu un PSKUS objektā iesaistīto apakšuzņēmēju likumiskās tiesības uz samaksu par paveiktajiem darbiem.

Iepriekš jau ziņots, ka PSKUS šā gada 6. februārī paziņoja par būvniecības līguma vienpusēju izbeigšanu, kam SIA "Velve" nepiekrīt, uzskatot to par prettiesisku.

Šo mēnešu laikā starp pusēm nav panākts nekāds progress. Ekonomikas ministrija ir piedāvājusi mediācijas procesu, taču, kā norāda SIA "Velve" pārstāvji, "PSKUS šo iespēju ir noraidījusi un ieņēmusi izolējošu pozīciju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!