Foto: DELFI

Pagājušā gada vasarā čipsu "Long Chips" ražotāja SIA "Pērnes L" īpašnieks Laimonis Radziņš atklāja, ka apsver iespēju jauno ražotni būvēt ārpus Latvijas, pat Keiptaunā, to pamatojot ar slinko vietējo darbaspēku un viesstrādnieku nepieejamību, tiesvedībām ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID), atbalsta trūkumu eksportējošiem uzņēmumiem, neticību tiesu sistēmai un citiem faktoriem. "Delfi Bizness" devās uz Pērnciemu, lai uzzinātu jaunumus: vai Latvija tiešām zaudēs pasaulē pieprasītā produkta ražotāju?

Tomēr plusu par labu tālākai attīstībai Latvijā esot maz. Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA) noraidīts uzņēmuma pieteikums jaunās ražotnes līdzfinansējumam. Turpinās arī ilgstoša tiesvedība ar VID, bet potenciālais darbaspēks labāk izvēloties mazgāt traukus pludmales ēstuvēs, nekā strādāt maiņu darbu pārtikas ražošanā.

Uzņēmējs secinājis, ka Latvijā ierēdniecība un bizness katrs dzīvo savu dzīvi. Viņš rosina darboties sazobē, lai kopīgi celtu valsts ekonomiku un labklājību.

"Delfi Plus" šonedēļ aprit pieci gadi!

Mēs svinam kopā ar mūsu stāstu varoņiem, kas pēdējo piecu gadu laikā uzlādējuši mūsu auditoriju ar stāstiem – uzrunājošiem, iedvesmojošiem un skaudriem. Raksts turpinājumā ir daļa no šīs sērijas.

Neremdināmā apetīte

Kā stāsta "Pērnes L" īpašnieks, pieprasījums pēc "Long Chips" aug gan Latvijas tirgū, gan pasaulē. Pagājušajā gadā Latvijā notirgoti 10% no saražotā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!