Foto: Publicitātes attēli

Mazumtirgotājs SIA "Rimi Latvia" pagājušajā gadā strādāja ar 1,076 miljardu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,7% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga par 5,8% - līdz 29,09 miljoniem eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Visu pārskata gada peļņu uzņēmums izmaksās dividendēs tā īpašniekam Zviedrijā reģistrētajam uzņēmumam "Rimi Baltic AB", liecina tā gada pārskats.

Tostarp no mazumtirdzniecības pērn "Rimi Latvia" guva 884,438 miljonu eiro ieņēmumus, bet no vairumtirdzniecības - 191,309 miljonus eiro.

Gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka apgrozījuma pieaugumu veicināja jaunatvērtie un modernizētie veikali, pieaugošas preču plūsmas nodrošināšana uz "Rimi" veikaliem Lietuvā un Igaunijā, kā arī kopējā pārtikas preču cenu inflācija.

Pagājušo gadu "Rimi Latvia" noslēdza kopskaitā ar 138 veikaliem, no kuriem 37 bija "Rimi Hyper", 35 - "Rimi Super", 60 - "Rimi Mini" un seši - "Rimi Express" formāta veikali. E-komercijas darbība nodrošināta 13 "Rimi Hyper" veikalos.

Kā norāda vadība, 2024.gadā "Rimi Latvia" turpinās attīstīt veikalu tīklu, investēt esošo veikalu pārveidošanā un labiekārtošanā, kā arī attīstīs privāto preču zīmju produktu klāstu un koncentrēsies uz pircēju lojalitātes veicināšanu.

"Rimi Latvia" 2022.gadā strādāja ar 1,028 miljardu eiro apgrozījumu un 27,49 miljonu eiro peļņu.

"Rimi Latvia" reģistrēta 1992.gada janvārī, un tās pamatkapitāls ir pieci miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Zviedrijā reģistrētais uzņēmums "Rimi Baltic".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!