Foto: Publicitātes foto

Mazumtirdzniecības uzņēmums "Rimi Baltic" par 83 miljoniem eiro ir pārdevis centrālās loģistikas un biroja telpas Rīgā, Deglava ielā 161, fondam "East Capital Real Estate Fund IV".

Darījums noticis saskaņā ar "Rimi" mātes kompānijas "ICA Gruppen" ilgtermiņa attīstības plāniem. "Rimi" turpinās nomāt telpas 15 gadus, paredz noslēgtais līgums. Īpašums ir 94 tūkstošus kvadrātmetrus plašs.

Šis pirkums ir 2023. gada lielākais nekustamo īpašumu darījums Latvijā un lielākais loģistikas ēkas pirkums Baltijā.

Šis darījums atbrīvo kapitālu, lai samazinātu "Rimi Baltic" īpašnieka "ICA Gruppen" neto aizņēmumu, skaidro "Rimi Baltic" valdes priekšsēdētājs Giedrjus Bandzevičs.

Savukārt 15 gadu nomas līgums mums dod iespēju uzturēt efektīvus loģistikas procesus, papildina "Rimi Baltic" loģistikas un piegādes ķēdes direktore. Kristīne Pojasņikova.

"Esam gandarīti par šī modernā objekta iegādi, kas atrodas lieliskā vietā, kā arī par sadarbības sākšanu ar "Rimi" un "ICA Grupppen"," atzīst "East Capital Real Estate" vadītājs Latvijā Māris Smiltenieks, Viņš norāda, ka apkārtējā teritorija pēdējos gados ir mainījusies, un tā turpinās attīstīties kā vieta dažāda tipa apbūvei. Ir tapuši jaunu dzīvojamie nami, tiek plānoti citi. IKEA atvēršana un tirdzniecības centra "Sāga" izveide ir palielinājusi rajona pievilcību.

Tādējādi atrašanās vieta kopā ar "Rimi" ilgtermiņa nomu padara šo īpašumu patiešām piemērotu "East Capital Real Estate Fund IV" attīstības plāniem. "Šī objekta iegāde vēl vairāk stiprina "East Capital Real Estate" pozīciju Baltijā kā vienam no vadošajiem moderno loģistikas telpu nodrošinātājiem," pauž Smiltenieks.

Darījuma neto ietekme uz "ICA Gruppen" naudas plūsmu 2023. gada 4. ceturksnī ir aptuveni 83 miljoni eiro. Paredzams, ka koncerna neto parāds, izņemot "ICA Bank" un SFPS 16 līzinga saistības, samazināsies par 83 miljoniem eiro. Ieskaitot SFPS līzinga saistības, neto parāds samazināsies par 26 miljoniem eiro.

"East Capital Real Estate Fund IV" īpašumu pārņem 2023. gada 7. decembrī.

Darījuma finansētājs ir "Swedbank". Iegādes procesu konsultēja advokātu birojs "Vilgerts", "Ernst & Young" un "Industry Service Partner" no pircēja puses un advokātu birojs "Sorainen" no pārdevēja puses.

"ICA Gruppen AB" ir viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem Ziemeļvalstīs, kas koncentrējas uz pārtiku un veselību. Grupā ietilpst "ICA Sweden" un "Rimi Baltic", kas nodarbojas ar pārtikas preču mazumtirdzniecību. Tāpat grupā ietilpst "ICA Real Estate" - tai pieder un tā pārvalda īpašumus. "ICA Bank" nodarbojas ar finanšu pakalpojumiem, "ICA Insurance" – ar apdrošināšanu, savukārt "Apotek Hjärtat" – ar aptieku darbību. 2022. gadā Grupa apgrozīja aptuveni 136 miljardus Zviedrijas kronu.

"East Capital Real Estate" ir nekustamo īpašumu pārvaldītājs, kas koncentrējas uz komerciālo nekustamo īpašumu investīcijām Baltijā un Centrāleiropā galvenokārt biroju, loģistikas un mazumtirdzniecības segmentos. Tas pārvalda trīs fondus, tostarp "East Capital Real Estate Fund IV" un vienu ieguldījumu kompāniju ar kopējo ieguldījumu vērtību 580 miljonu eiro apjomā, kas sadalīti 23 īpašumos ar iznomājamo platību 450 tūkstoši kvadrātmetri. "East Capital Real Estate" ir daļa no "East Capital Group", globāla aktīvu pārvaldītāja, kas bāzēts Zviedrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!