Foto: Midjourney/DELFI

Energoresursu cenu kāpums pagājušajā gadā būtiski palielināja valstij piederošās energokompānijas "Latvenergo" peļņu un arī tās vērtību. Tomēr ne tik daudz, lai "Latvenergo" atgrieztos Latvijas vērtīgāko uzņēmumu tronī. 2023. gadā, tāpat kā pērn, vērtīgākais uzņēmums ir Latvijā reģistrētā holdingkompānija "Swedbank Baltics", kas apvieno "Swedbank" grupas bankas Baltijā.

Investīciju banka "Prudentia" un "Nasdaq Riga" fondu birža ceturtdien publiskojušas jaunāko 2023. gada Latvijas vērtīgāko uzņēmumu TOP101. Kopējā 2023. gada TOP101 sarakstā iekļuvušo uzņēmumu vērtība pieaugusi līdz 26,6 miljardiem eiro.

TOP101 iekļuvušie uzņēmumi un to kopējais vērtības pieaugums gadu no gada liecina par Latvijas uzņēmumu potenciālu un pielāgošanās spējām, neskatoties uz globālajiem izaicinājumiem.

Topā iekļuvušo uzņēmumu kopējā vērtība pieaugusi, neskatoties uz pandēmiju, Krievijas sākto karu Ukrainā un straujo procentu likmju kāpumu, kas liecina par Latvijas uzņēmumu spēju pielāgoties, atzīmē "Prudentia" vadošais partneris un valdes priekšsēdētājs Kārlis Krastiņš. Tiesa, individuālo uzņēmumu rezultāti atšķiras – ir tādi, kuru vērtība pieaugusi, savukārt ir arī tādi, kuru vērtība samazinājusies.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!