Foto: Midjourney/DELFI

Laiks ir nauda, tāpēc "Delfi Bizness" piedāvā kopsavilkumu par aktualitātēm biznesā un ekonomikā Latvijā un pasaulē trešdien, 15. maijā.

2023. gadā licencētie nebanku kredītdevēji ar patērētājiem noslēdza vairāk nekā 1 miljonu jaunus darījumus, no jauna izsniedzot kredītus 744,25 miljonu eiro apmērā. Jauno darījumu skaits pieaudzis par nepilniem 8%, bet izsniegtā summa – par 12%, liecina Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) pārskats.

Lietuvas Seima priekšsēdētāja Viktorija Čmilīte-Nilsena aicinājusi būt īpaši piesardzīgiem attiecībā uz Ungārijas investīcijām, ņemot vērā plašsaziņas līdzekļos izskanējušo, ka Ungārijas uzņēmumi vēlas iegādāties Baltijas valstīs strādājošo banku "Luminor" un Lietuvas daudznozaru koncernu "Achemos grupe".

Eiropas Komisija (EK) trešdien publicējusi jaunākās ekonomikas prognozes. Starp Baltijas valstīm augstākā ekonomikas izaugsme šogad prognozēta Lietuvā – tās iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugums tiek prognozēts 2% apmērā, Latvijas IKP kāpums sagaidāms par 1,7%, savukārt Igaunijā turpināsies ekonomikas lejupslīde – tur prognozēts IKP kritums par 0,5%.

Par šiem un citiem jaunumiem iespējams uzzināt dienas apskatā.

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!