Bijušais Rīgas mērs Gundars Bojārs trešdien pavēstīja, ka viņa vadītais SIA "Mežaparks SPV" vairākos uzņēmumos sadalīts, lai efektīvāk varētu realizēt uzsākto "Ezerparka" projektu.
Paziņojumā medijiem Bojārs norādīja, ka SIA "Mežaparka infrastruktūra" nodarbosies ar "Ezerparka" infrastruktūras attīstību, SIA "Ķīšezera centrs" un SIA "Jumurdas nami" nodarbosies ar darījumu apbūves attīstību "Ezerparka" teritorijā, SIA "Usmas alejas" un "Ungura nami" nodarbosies ar dzīvojamās apbūves attīstību Ezerparka pirmās attīstības kārtas teritorijā, savukārt SIA "Ezerparks" nodarbosies ar dzīvojamās apbūves attīstību mikrorajona otrās attīstības kārtas teritorijā.

SIA ''Mežaparks SPV'' kopā ar Valsts nekustamā īpašuma aģentūru, saskaņā ar konkursa par Valsts ieņēmumu dienesta un citu valsts iestāžu kompleksa izbūvi rezultātiem, attīstīs šo projektu.

Bojārs arī atzīmē, ka "Ezerparka" kopējo attīstību atbilstoši Zviedrijas arhitektu biroja "SWECO FFNS Arkitekter AB" izstrādātajai attīstības koncepcijai arī turpmāk nodrošinās projekta investors "New Europe Real Estate Ltd".

SIA "Mežaparks SPV" pamatkapitāls bija 16,33 miljoni latu.

"Mežaparks SPV" pieder investoru pārstāvju kompānijai Lielbritānijas "New Europe Real Estate", kuras īpašumā ir arī SIA "New Europe". Lielbritānijas kompānijas netiešais lielākais akcionārs ir ar Krievijas miljardieri Viktoru Vekselbergu saistītā Krievijas uzņēmumu grupa "Renova".

Pazīstamākais SIA "Mežaparks SPV" attīstītais projekts ir jaunais Rīgas mikrorajons "Ezerparks". Projektu plānots īstenot teritorijā starp Rusova, Ķīšezera un Ezermalas ielu. "Ezerparka" teritorijas attīstības priekšlikums aptver gandrīz 25 hektāru lielu zemesgabalu. To izstrādājis Zviedrijas arhitektu birojs "Sweco FFNS Arkitekter AB".

Teritorijas attīstības priekšlikums paredz uzbūvēt ēkas 452 000 kvadrātmetru kopējā platībā - gan augstceltnes, gan vidēja augstuma ēkas. Paredzēts, ka 262 000 kvadrātmetru atvēlēs dzīvokļiem, bet vairāk nekā 27 000 kvadrātmetru - sabiedrisko funkciju objektiem, arī bērnudārziem, izglītības un veselības aprūpes iestādēm u.c. Vēl 46 600 kvadrātmetrus plānots atvēlēt izklaidei un mazumtirdzniecībai, bet birojiem un viesnīcām - 116 400 kvadrātmetrus. Kopumā varētu būt gandrīz 3000 dzīvokļu, turklāt jaunajā mikrorajonā varētu būt vairāk nekā 7000 iedzīvotāju. "Ezerparkā" paredzēts izbūvēt arī aptuveni 6000 autostāvvietu - gan pazemes, gan virszemes stāvvietas.

Jau ziņots, ka projektā plānots ieguldīt aptuveni 560 miljonus latu. Projektu iecerēts īstenot piecos līdz astoņos gados.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!