Patlaban tiek īstenots darījums, kurā SIA "Palink" pārņem SIA "Nelda", iegūstot tās aktīvus un preču zīmi.
Kā informēja Konkurences padomes (KP) vecākā referente sabiedrisko attiecību jautājumos Inita Kabanova, KP atļāvusi apvienošanās darījumu, SIA "Ozolu nams" iegūstot SIA "Nelda" preču zīmi un citus aktīvus, kas tiek izmantoti vai ir saistīti ar mazumtirdzniecību "Neldas" veikalos.

Apvienošanās rezultātā SIA "Palink" iegūs izšķirošu ietekmi "Ozolu namā", pārņemot uzņēmuma kapitāldaļas.

KP secināja, ka nedz "Nelda", nedz "Palink" nav tirgus līderi, jo Latvijā darbojas ap desmit lielveikalu tīkli, tādējādi minētā apvienošanās varētu radīt pretspēku lielākajiem tirgus dalībniekiem un no konkurences viedokļa vērtējama pozitīvi.

Vienīgā teritorija, kurā lietas izvērtēšanas brīdī atradās abu apvienošanās dalībnieku - "Neldas" un "Palink" piederošās "Iki" - ikdienas patēriņa preču mazumtirdzniecības veikali, bija Rīgas mikrorajons Ziepniekkalns.

Šajā mikrorajonā atrodas arī tādu mazumtirdzniecības tīklu kā "Rimi Latvia" un "Maxima Latvija" veikali un pastāv pietiekami liela konkurence ikdienas patēriņa preču mazumtirdzniecības tirgū, tādējādi KP secinājusi, ka minētā apvienošanās būtisku konkurences samazināšanos neradīs.

Saskaņā ar "Palink" sniegto informāciju, pēc apvienošanās darījuma īstenošanas tā nav plānojusi pārtraukt mazumtirdzniecību nevienā no tirdzniecības vietām.

"Palink" vienīgais dalībnieks ir "UAB Palink", kam pieder 100% no pamatkapitāla. Tās pamata darbības veids ir mazumtirdzniecība nespecializētajos veikalos, kuros galvenokārt pārdod pārtikas preces, dzērienus vai tabaku.

"Ozolu nama" īpašnieki ir Mikhails Avrutins un Iluta Kalniņa. "Ozolu nama" pamatdarbības veids ir konsultēšana komercdarbībā un vadībzinībās.

Savukārt Kalniņa īsteno izšķirošu ietekmi "Neldā" un arī citās komercsabiedrībās - SIA "Mūkusala", SIA "Purvciema skaistākais nams" un SIA "DSN". "Nelda" pamatdarbības veids ir mazumtirdzniecība nespecializētajos veikalos, kuros galvenokārt pārdod pārtikas preces, dzērienus un tabaku. "Nelda" darbojas arī kā viesnīcu operators.

Apvienošanās laikā SIA "A.F.P. of North America Inc. patstāvīgā pārstāvniecība Latvijā" un SIA "LSU" piederošās telpas tiks iznomātas "Ozolu namam". Pārņemot "Ozolu nama" kapitāldaļas, "Palink" nomātās telpas plāno izmantot "Iki" veikalu ķēdes darbībai.

Šis ir otrs būtiskais darījums Latvijas mazumtirdzniecības nozarē, par kuru pirmdien kļuva zināms.

No 1.janvāra SIA "Aizkraukles sabiedrība" un "Rīgas Starprajonu zvejnieku kooperatīvā biedrība" ar tiem piederošajiem 12 veikaliem pārtraukuši sadarbību ar SIA "Elvi grupa", lai turpmāk strādātu mazumtirgotāju kooperācijas SIA "Baltstor" sastāvā.

Kā informēja "Baltstor" mārketinga direktore Agnese Upīte-Upeniece, turpmāk 12 veikali ar kopējo gada apgrozījumu 8,9 miljoni latu un kopējo tirdzniecības platību 2800 kvadrātmetri, kas atrodas Aizkraukles rajonā, kā arī Zvejniekciemā, Saulkrastos, Carnikavā, Salacgrīvā un Ainažos, darbosies ar "Baltstor" zīmoliem - kopumā tie būs pieci "Mego" veikali, viens "Maxi Vesko" veikals un seši "Vesko" veikali.

Kā ziņots, "Iki" veikalu īpašnieka SIA "Palink" apgrozījums 2007.gadā sasniedzis 24 991 226 latus, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija. 2006.gadā "Palink" apgrozījums bija 13 638 842 lati.

Kompānijas zaudējumi 2007.gadā bijuši 3 639 987 lati, salīdzinot ar 3 197 691 lata zaudējumiem 2006.gadā.

Savukārt tirdzniecības tīkls "Nelda" 2007.gadā nopelnīja 619 204 latus, kas ir par 34% vairāk nekā gadu iepriekš, kad peļņa bija 461 643 lati, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" informācija.

Uzņēmuma apgrozījums 2007.gadā bija 52,92 miljoni latu, kas salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu bija par 20% vairāk. 2006.gadā "Neldas" neto apgrozījums bija 43,89 miljonu latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!