Foto: LETA

Rīgas apgabaltiesa piektdien daļēji apmierināja SIA "Arhiidea" prasību pret Ķemeru sanatorijas privatizētāju SIA "Ominasis", kopumā no "Ominasis" piedzenot 341 357 latu parādu.

Jau ziņots, ka prasība par parādu piedziņu tika iesniegta par uzņēmumam "Ominasis Latvia" sniegtajiem autoruzraudzības pakalpojumiem, projekta izstrādāšanu, interjera dizaina nodrošināšanu, tehniskā projekta izstrādi un projektēšanu projekta "Ķemeru kūrorta viesnīcas rekonstrukcija-restaurācija" laikā.

"Arhiidea" kopumā vēlējās piedzīt vairāk nekā 473 000 latu. Tiesa no "Ominasis" piedzina 183 177 latus, kā arī 156 175 latus par nokavētajiem procentiem.

Pārējā daļā prasība tika noraidīta.

Šo lēmumu apelācijas kārtībā var pārsūdzēt Augstākās tiesas (AT) Civillietu tiesu palātā 20 dienu laikā kopš sprieduma sastādīšanas brīža. Spriedums tiks noformēts 11.septembrī.

Jau ziņots, ka 2011.gada 9.novembrī sākotnējā "Arhiidea" prasība 383 203 latu apmērā tika apmierināta, ierakstot ķīlas tiesības atzīmes Jūrmalas zemesgrāmatu nodaļas Jūrmalas pilsētas zemesgrāmatas nodalījumos.

Tāpat tiesa apķīlāja "Ominasis Latvia" maksājumus, kas pienācās no trešajām personām, tostarp naudas līdzekļus jau minēto 383 203 latu apmērā, kas pienācās no kredītiestādēm.

Tomēr "Ominasis Latvia" iesniedza pieteikumu par prasības nodrošinājuma atcelšanu, un šī gada 20.janvārī Rīgas apgabaltiesa nolēma atcelt nodrošinājumu daļā par maksājumu apķīlāšanu no trešajām personām un naudas apķīlāšanu, kas pienācās no kredītiestādēm, atstājot spēkā lēmumu par parādu piedziņu.

Lēmums nebija pārsūdzams.

Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju SIA "Ominasis Latvia" pieder SIA "Santlat", kas savukārt pilnībā pieder Saūda Arābijas iedzīvotājam Omāram Saleham Alhamdi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!