Foto: LETA

Rīgas apgabaltiesā trešdien izlēma apmierināt "Kolonnas" dibinātājas Ievas Plaudes-Rēlingeres un AS "Kolonna Asset Management" valdes priekšsēdētāja Jāņa Lasmaņa maksātnespējas administratoru pieteikumus, atceļot abām personām noteikto kustamās mantas, skaidras naudas un maksājumu apķīlājumu, informēja apgabaltiesas preses sekretārs Aigars Bērziņš.

Apgabaltiesas nolēmums nav pārsūdzams.

Kā ziņots, strīds šajā lietā pastāv starp AS "Reverta" - bijušo "Parex banku" - un "Kolonna" dibinātāju Plaudi-Rēlingeri, AS "Kolonna Asset Management" valdes priekšsēdētāju Lasmani, kā arī SIA "Kolonna Beauty" un maksātnespējīgo "Serviss KS" par vairāk nekā 190 000 latu parāda piedziņu.

2011.gada 1.aprīlī Rīgas apgabaltiesa apturēja tiesvedību šajā lietā, kā arī daļēji atcēla iepriekš uzlikto "Revertas" prasības nodrošinājumu par atbildētājam piederošās kustamās mantas, skaidras naudas un maksājumu apķīlāšanu. Prasības nodrošinājuma atcelšana attiecās tikai uz vienu atbildētāju - maksātnespējīgo "Serviss KS" -, taču attiecībā pret citiem procesa dalībniekiem nodrošinājums palika spēkā.

Apgabaltiesas lēmums daļā par prasības nodrošinājuma atcelšanu nebija pārsūdzams. Tiesvedība tika apturēta līdz "Servisa KS" maksātnespējas procesa pabeigšanai.

Tomēr Plaudes-Rēlingeres administratore Santa Strode un Lasmaņa maksātnespējas administrators Guntars Birsāns iesniedza pieteikumu tiesā par prasības nodrošinājuma atcelšanu. Maksātnespējas administratori norādīja, ka patlaban tiesas piemērotais prasības nodrošinājums - kustamās mantas, skaidras naudas un maksājumu apķīlājums - kavē maksātnespējas procesa izpildi, jo visi atbildētāju līdzekļi ir iekļauti mantas pārdošanas un kreditoru prasības apmierināšanas plānā.

Tādā veidā "Revertas" kā galvotāja prasība tiks apmierināta arī maksātnespējas procesa laikā.

Saskaņā ar Uzņēmumu reģistru (UR) apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informāciju "Servisa KS" vienīgais īpašnieks ir AS "Kolonna Cosmetic Group".

"Servisa KS" apmaksātais pamatkapitāls ir miljons latu, un uzņēmums sniedz frizieru, skaistumkopšanas un sporta pakalpojumus, kā arī nodarbojas ar smaržu un kosmētikas tirdzniecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!