Foto: DELFI
Šogad oktobrī, salīdzinot ar septembri, būvniecības izmaksas Latvijā samazinājās vidēji par 0,5%, savukārt gada laikā būvniecības izmaksas pieauga par 5,9%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Mēneša laikā būvniecību izmaksu samazināšanos strādnieku darba samaksas kritums par 2,3%, kas skaidrojams ar darba apjoma samazināšanos ceļu un tiltu būvniecībā. Mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas palielinājās par 0,2%. Būvmateriālu cenas kopumā nemainījās.

Salīdzinot ar iepriekšējā gada oktobri, būvniecības izmaksas pieauga par 5,9%. Strādnieku darba samaksa palielinājās par 16,3%, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas – par 11,3%. Būvmateriālu cenas samazinājās par 1%.

Visvairāk izmaksu pieaugumu veicināja izmaksu kāpums transporta objektu un pazemes maģistrālo cauruļvadu būvē.

Būvniecības izmaksu pārmaiņas resursu pamatgrupās,
salīdzinot ar iepriekšējā gada atbilstošo mēnesi, %


Šā gada septembrī, salīdzinot ar iepriekšējā gada septembri, būvniecības izmaksas valstī ir pieaugušas par 8,6%. Strādnieku darba samaksa palielinājās par 23,5%, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas – par 11% un būvmateriālu cenas – par 1,4%.

2012.gadā 3.ceturksnī, salīdzinot ar 2011.gada 3.ceturksni, būvniecības izmaksas palielinājās vidēji par 8,5%. Strādnieku darba samaksa pieauga par 21,1%, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas palielinājās par 11,1% un būvmateriālu cenas– par 2,1%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!