Foto: LETA

Liepājas metalurgu arodbiedrība regulāri konsultē finanšu grūtībās nonākušā un ražošanu apturējušā AS "Liepājas Metalurgs" darbiniekus par darba likumdošanas jautājumiem, taču līdz šim arodbiedrība nav saņēmusi informāciju, ka uz kādu no darbu atstājušajiem strādniekiem būtu izdarīts spiediens, informēja arodbiedrība.

Liepājas metalurga arodbiedrības biedrus un visus darbiniekus uzņēmuma arodbiedrība regulāri informē par to, kā likumīgi jārisina darba tiesisko attiecību jautājumi, arī gadījumā, kad runa ir par darba attiecību izbeigšanu, portālu "Delfi" informēja Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība.

Liepājas metalurgu arodbiedrības priekšsēdētājs Jānis Grava stāsta, ka "visi arodbiedrības biedri vienmēr ir tikuši un tiek informēti par to, kā darbiniekiem jārīkojas darba tiesisko attiecību problēmjautājumos, arī par to, kā šo jautājumu risināšanā jāiesaistās arodbiedrībai". "Koplīgums no vadības puses tiek pildīts, un šajā ziņā nav nekādu pārkāpumu," informē Grava.

Pagaidām Liepājas metalurgu arodbiedrība nav saņēmusi no uzņēmuma vadības nevienu lūgumu dot piekrišanu kāda arodbiedrības biedra atbrīvošanai no darba. Tie vairāki desmiti darbinieku, kas nesen izbeidza darba tiesiskās attiecības, to izdarīja uz vienošanās pamata, saņemot arī atlaišanas pabalstus, norāda arodbiedrība. Darbu pametuši arī arodbiedrības biedri, un Liepājas metalurgu arodbiedrības priekšsēdētājam nav informācijas, ka uz darbiniekiem būtu ticis izdarīts vadības spiediens.

"Katru dienu runāju ar darbiniekiem un cehu uzticības personām, un informāciju saņem visi darbinieki. Gaidām paziņojumus no uzņēmuma akcionāriem, un esam rīcībspējīgi iesaistīties problēmu risināšanā. Ne vienmēr skaļi vārdi liecina par spēju darboties, bet mēs konsultējam darbiniekus katru dienu," saka Grava.

Jau ziņots, grūtībās nonākušais metalurģijas milzis AS "Liepājas metalurgs" (LM) atkal apturējis savu pamatražošanu un sācis darbinieku atlaišanu. Savukārt valdība otrdien nolēma izveidot īpašu darba grupu situācijas uzņēmumā labākai koordinēšanai.

Šī gada aprīļa mēnesī tiek samazinātas vakantās štata vietas un tiek lauztas darba attiecības ar darbiniekiem uz savstarpējās vienošanās pamata, kas kopumā veido 80 štata vietas un papildus dos 49 600 latu ikmēneša izmaksu ekonomiju.

Sakarā ar situāciju Eiropas metalurģijas tirgū un apgrozāmo līdzekļu trūkumu no 19.aprīļa "Liepājas metalurgs" pamatražotnes ir apturētas. Darbinieki šajā laikā apkalpojot un remontējot ražošanas iekārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!