Foto: LETA
Lai nodrošinātu 302 Latvijas Pasta nodaļu fizisko apsardzi un skaidras naudas transportēšanu triju mēnešu periodā pēc eiro ieviešanas, kad pasts nodrošinās naudas apmaiņas pakalpojumus, valstij piederošajai akciju sabiedrībai no nākamā gada valsts budžeta ir nepieciešams papildu finansējums gandrīz 1,352 miljonu latu apmērā.

Valdība otrdien atbalstīja šīs nepieciešamās summas paredzēšanu nākamā gada valsts budžetā.

Satiksmes ministrija, kas ir valstij piederošo Latvijas Pasta kapitāldaļu turētājs skaidro, ka šī nauda nepieciešama, jo eiro ieviešanas procesā iesaistītajās Latvijas Pasta 302 pasta pakalpojumu sniegšanas vietās pašreiz nav fiziskās apsardzes. Turklāt šajās pasta pakalpojumu sniegšanas vietās ieņēmumi par sniegtajiem pasta pakalpojumiem ir ļoti zemi un nesedz to uzturēšanas izmaksas.

2013.gada valsts budžetā Latvijas Pastam eiro ieviešanai jau paredzēti vairāk nekā 742 000 latu, bet nākamā gada budžetā – gandrīz 713 000 latu.

Šis finansējums bijis paredzēts, lai Latvijas Pasts varētu vienu mēnesi nodrošināt latu nomaiņu pret eiro, tomēr, ņemot vērā, ka tagad periods, kurā latus pret eiro mainīs Latvijas Pastā, ir pagarināts līdz trim mēnešiem, radusies nepieciešamība pēc papildu finansējuma, norāda Satiksmes ministrija.

Kopumā Latvijas Pasta nodaļu apsardze un skaidras naudas transportēšana periodā, kurā lati tiks mainīti pret eiro, varētu izmaksāt vairāk nekā 2,8 miljonus latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!