Foto: DELFI

Metalurģijas milzis AS "Liepājas metalurgs" (LM) ir daļēji norēķinājies ar AS "Latvijas Gāze" par sniegtajiem pakalpojumiem, tāpēc no piektdienas pēcpusdienas ir atjaunota gāzes padeve uzņēmuma sporta būvēm – stadioniem un ledus hallei, portālu "Delfi" informēja LM sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja Simona Laiveniece.

"SIA Ledus halle "Liepājas metalurgs" ir procesā, lai noslēgtu divpusēju tiešo līgumu ar "Latvijas Gāze" un saņemtu tās sniegtos pakalpojumus nepastarpināti," īsā paziņojumā medijiem skaidro ledus halles direktors Kārlis Dreņģers.

Jau ziņots, ka "Latvijas Gāze" par 170 898 latiem palielinājusi prasības summu lietā par parāda piedziņu no finanšu grūtībās nonākušā uzņēmuma "Liepājas metalurgs". Prasības apmērs palielināts līdz 2 207 710 latiem līdzšinējo 2 036 812 latu vietā.

"Delfi" jau ziņoja, ka tiesā par parāda piedziņu no "Liepājas metalurga" vērsusies gan "Latvijas Gāze", gan AS "Latvenenergo".

Uzņēmums jau ilgāku laiku ir nonācis finanšu grūtībās. Kompānijas pamatražošana apgrozāmo līdzekļu trūkuma dēļ ir pārtraukta. Savukārt uzņēmuma lielākie kreditori, tostarp Valsts kase, meklē risinājumus, kā grūtībās nonākušo kompāniju glābt. Gan kreditoru klubs, gan uzņēmuma vadība patlaban meklē kompānijai investoru.

Liepājas tiesa maijā ierosināja uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesa lietu.

LM ir lielākais darba devējs Liepājā - kompānija nodarbina aptuveni divus tūkstošus cilvēku. Uzņēmuma akcijas kotē "NASDAQ OMX Riga" otrajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!