Foto: Publicitātes attēli

Šonedēļ uzņēmumā "Spilva" sākusies dārzeņu iepirkuma un pārstrādes sezona. Uz sezonas laiku plānots papildus darbā pieņemt 25 cilvēkus, ziņo SIA "Spilva" sabiedrisko attiecību konsultants Andris Zeļenkovs.

Kopējie "Spilvas" plāni šai sezonai paredz dārzeņu iepirkumu 650 - 700 tonnu apmērā. Šīs sezonas plānotās lielākās dārzeņu iepirkumu pozīcijas ir skābenes (150 tonnas), gurķi (138 tonnas), kabači (33 tonnas), saldie pipari (18 tonnas), sīpoli (desmit tonnas), baklažāni (astoņas tonnas) un ķirbji (astoņas tonnas).

Savukārt mārrutku un pelēko zirņu iepirkuma plāni būs zināmi sezonas gaitā, stāsta Zeļenkovs.

Aizvadītās sezonas laikā "Spilvā" iepirkti dārzeņi 674,7 tonnu apjomā, no kā lielāko apjomu veidoja skābenes, kabači, gurķi, mārrutki, saldie pipari, baklažāni, pelēkie zirņi un sīpoli.

Augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmuma "Spilva" apgrozījums 2013.gadā bija 19,235 miljoni eiro, kas ir par 4,9% vairāk nekā iepriekšējā gada rādītājs - 18,341 miljons eiro. Savukārt uzņēmuma peļņa pieaugusi par 35% un bijusi 1,15 miljoni eiro salīdzinājumā ar 851 250 eiro peļņu iepriekšējā gadā.

"Spilva" darbību sāka 1992.gadā Babītes pagastā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 100 048 lati (142 356 eiro).

Uzņēmuma produktu klāstā ir ēdienu un ēdiena piedevu kategorijas - tomātu mērces un kečupi, majonēzes, konservēti dārzeņi, ievārījumi un deserti, mārrutki un sinepes, zupas un otrie ēdieni, sulas, tējas un garšvielas.

"Spilvas" kapitāldaļas pilnībā pieder Zviedrijas "Procordia Food AB", kas iekļauta "Orkla Group".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!