Foto: Publicitātes attēli

Kafijas ražotājs "Melnā kafija" pēc eksporta uz Igauniju uzsākšanās pērn šogad sācis pārdot savu produkciju Baltkrievijas tirgū, informē uzņēmuma sabiedrisko attiecību konsultante Līva Balode.

Viņa norāda, ka "Melnā kafija" saglabā līdera pozīciju kafijas ražošanā Baltijas valstīs. Līdz šim Baltkrievijas tirgum piegādāta tonna Latvijā ražotās kafijas.

Baltkrievijā jau divus gadus ir nopērkami arī Latvijas ražotāja mātes uzņēmuma "Löfbergs Lila" produkti. Plānots, ka līdz 2014.gada beigām Baltkrievijā tiks realizētas 40 tonnas "Melnās kafijas" un "Löfbergs Lila" produkcijas.

SIA "Melnā kafija" ģenerāldirektors Mārtiņš Čakste atzīst, ka Baltkrievija ir apjomīgs tirgus ar plašu potenciālu biznesa izvēršanai. "Baltkrievijas mazumtirdzniecības veikalu gatavība tirgot Latvijā ražotu kafiju un arvien augošais pieprasījums pēc tās ir apliecinājums mūsu produktu kvalitātei. Mazumtirdzniecības apjomi Baltkrievijā turpina palielināties, tāpēc šajā valstī saredzam iespējas attīstīt gan Latvijā ražotās produkcijas tirdzniecību, gan mātes uzņēmuma "Löfbergs Lila" produktu izplatīšanu. Lai arī atšķirībā no Baltijas valstīm, Baltkrievijā vairāk patērē šķīstošo kafiju, arī maltās kafijas tirgum ir tendence augt," viņš skaidro.

"Melnā kafija" gadā saražo vairāk nekā 2000 tonnas kafijas. Šobrīd 78% no Ķekavā saražotās kafijas tiek eksportēti.

Uzņēmuma apgrozījums pagājušajā finanšu gadā bija 9,4 miljoni latu, kas ir par 21% vairāk kā iepriekšējā finanšu gadā. Savu produkciju "Melnā kafija" pārdod Latvijā, kā arī eksportē uz Krieviju, Lietuvu, Igauniju, Somiju, Dāniju, Baltkrieviju un citām valstīm. Uzņēmums kafijas pupiņas iepērk visā pasaulē – gan no lielākajiem piegādātājiem Eiropā, gan pašos kafijas audzēšanas reģionos – Centrālāfrikā, Brazīlijā, Kolumbijā un Āzijas valstīs.

Kopš 2010.gada rudens SIA "Melnā kafija" ietilpst Zviedrijas kafijas ražotāja "Löfbergs Lila" grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!