Foto: LETA
Vairāku "Elvi" veikalu un specializēto alkoholisko dzērienu veikalu "AlkOutlet" pārvaldītāja SIA "Vita mārkets" reģistrējusi komercķīlu 11,25 miljonu eiro apmērā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Komercķīla reģistrēta 7.augustā, tās ņēmēja ir AS "SEB banka".

Kā stāsta "Elvi" zīmola turētāja un franšīzes devēja SIA "Elvi" komercdirektore Laila Vārtukapteine, aizdevums 11,25 miljonu eiro apmērā tiks ieguldīts veikalu "Elvi" modernizēšanā, paplašināšanā un "Elvi" tīkla attīstībā.

"Konkrētāku informāciju par "Vita mārkets" attīstības plāniem nevaram sniegt," piebilst Vārtukapteine.

Kā ziņots, pārtikas mazumtirgotāja SIA "Vita mārkets" 2013.gadā palielināja apgrozījumu līdz 37,5 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" dati. Salīdzinot ar 2012.gadu, apgrozījums ir palielinājies par 3%. Savukārt peļņa ir palielinājusies divas reizes, kopumā sasniedzot 474 295 eiro.

Pagājušajā gadā uzņēmums turpināja 2012.gadā sākto alkoholisko dzērienu veikalu "AlkOutlet" attīstību, kopumā atvērti seši "AlkOutlet" veikali - Limbažos, Gulbenē, Ķekavā, Siguldā, Jelgavā un Rīgā, teikts vadības ziņojumā.

Kopumā uzņēmuma pārvaldībā esošo "Elvi" veikalu skaits pērn visā Latvijā sasniedza 17.

SIA "Vita mārkets" dibināta 1997.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 853 723 eiro. "Vita mārkets" pieder Imantam Rendeniekam (88%), Vitai Rendeniecei (9%) un Igoram Kozlovskim (3%).

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, uzņēmumam "Vita mārkets" pilnībā pieder arī SIA "Ķekavas tirdzniecības centrs", SIA "Vangažu bode" un SIA "VM īpašumi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!