Foto: Publicitātes foto

Starptautiskās lidostas "Rīga" jaunā valdes locekļa Ilmāra Upenieka iepriekšējais darba devējs - būvfirma SIA "Velve" un tās mātessabiedrība SIA "Moduls-Rīga" - iepriekš lidostā īstenojušas vairākus būvniecības pasūtījumus, liecina aģentūras LETA arhīva informācija.

Tā pagājušā gada decembrī atklātā lidostas VIP klientu apkalpošanas centra paplašināšanu un esošā kompleksa daļas rekonstrukciju starptautiskajā lidostā "Rīga" veica SIA "Velve" un rekonstrukcijas projekta izmaksas ir 1,73 miljoni latu (2,46 miljoni eiro).

Projekts finansēts, izmantojot aizdevumu. Ieguldītos līdzekļus plānots atpelnīt piecu gadu laikā. Projekta rezultātā lidosta varēs nodrošināt lielāka VIP pasažieru skaita apkalpošanu, kas savukārt varot palielināt uzņēmuma peļņu.

Tāpat starp "Velves" nozīmīgākajiem būvobjektiem minēts lidostas "Rīga" Lidojumu vadības centrs.

Savukārt "Velves" mātessabiedrība "Moduls-Rīga" 2012.gada pārskata vadības ziņojumā pie nozīmīgākajiem objektiem minēta starptautiskās lidostas "Rīga" operatīvā vadības centra būvniecība.

Gadu iepriekš "Moduls-Rīga" nozīmīgāko objektu uzskaitījumā iekļauta lidostas termināļa pirmā stāva rekonstrukcija.

Jau ziņots, ka piektdien Satiksmes ministrija (SM) ir iecēlusi Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieku Andri Liepiņu par VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" jauno valdes priekšsēdētāju.

Par lidostas valdes locekli iecelts būvkompānijas "Velve" valdes loceklis Upenieks. Viņš esot ar ilgstošu pieredzi vairāku uzņēmumu vadībā, kas strādājis starptautiskajā tirgū, kā arī viņam esot zināšanas finanšu vadībā. Upenieks ir ieguvis vadības maģistra grādu (Executive MBA) Rīgas Biznesa skolā.

Satiksmes ministrijā skaidro, ka Upeniekam kā valsts amatpersonai būs jāpamet valdes locekļa amats uzņēmumā, kurā viņš darbojas līdz šim, tātad būvfirmā "Velve". Ministrijas pārstāvji noraida bažas par iespējamiem interešu konfliktiem saistībā ar līdzšinējo darba devēju, jo, pieņemot piedāvājumu, amatpersonai pašsaprotami esot jāievēro Interešu konflikta likuma normas.

Kā ziņots, SM kā uzņēmuma akcionārs pieņēma lidostas valdes priekšsēdētāja Alda Mūrnieka un trīs valdes locekļu Olitas Augustovskas, Anda Damlica un Raimonda Rožkalna atlūgumus, pusēm savstarpēji vienojoties.

Ministrijā skaidro, ka saskaņā ar esošajiem uzņēmuma statūtiem lidostas valdē darbojas pieci valdes locekļi. Lai nodrošinātu VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga" pārvaldes institūcijas - valdes nekavējošu lemtspēju un rīcībspēju, pieņemot lēmumus par lidojumu drošības nodrošināšanu, tostarp sevišķos meteoroloģiskos apstākļos (migla), - tās sastāvā nepieciešami ne mazāk kā trīs valdes locekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!