Foto: AFP/Scanpix
Uzņēmums "MV Hotels" jaunās četrzvaigžņu viesnīcas būvniecībā Vecrīgā, kvartālā starp Mārstaļu un Minsterejas ielu, plāno investēt aptuveni 13 miljonus eiro, informē "MV Hotels" īpašnieks Vadims Muhins.

Viņš norādīja, ka šobrīd tiek saskaņota būvatļauja un, ja nenotiks nekādas aizķeršanās būvatļaujas izsniegšanas procesā, viesnīcas būvniecības darbi varēti tikt sākti jau šā gada rudenī. "Grūti teikt, jo daudz kas nav atkarīgs no mums, būs vēl arheoloģiskās izpētes process. Tas [laiks] nav viegli prognozējams. Visticamāk, sāksim darbus jau rudenī vai ziemā," skaidroja Muhins.

Pēc viņa teiktā, šobrīd tiek veidotas projekta tāmes, kas paredz, ka viesnīcas celtniecība varētu izmaksāt aptuveni 13 miljonus eiro eiro - summa gan varētu būt arī mazāka.

Būvprojektu izstrādājusi kompānija "Palasts Architekts", sadarbībā ar "DR Arhitekti".

Uzņēmuma "Palasts Architekts" arhitekts Normunds Zitmanis pastāstīja, ka viesnīca sastāvēs no trim korpusiem - piecu, septiņu un astoņu stāvu augstumā, tajā būs vieta apmēram 250 numuriem. Viesnīcas pagrabstāvā iecerēts būvēt SPA kompleksu.

"MV Hotels" komercreģistrā iegrāmatota 2011.gadā, tās reģistrētais pamatkapitāls ir 1,666 miljoni eiro. Uzņēmums pieder divām Latvijas privātpersonām - Vadimam Muhinam un Viktoram Maļcevam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!