Foto: PantherMedia/Scanpix
Celtniecības materiālu vairumtirgotājs "Paroc" pērn strādāja ar 10,466 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,8% vairāk nekā gadu iepriekš, un 241,2 tūkstošu eiro peļņu, kas ir par 10,3% vairāk nekā 2013.gadā, liecina "Lursoft" datubāzē publicētais uzņēmuma gada pārskats.

Kompānijas vadības ziņojumā teikts, ka šogad "Paroc" vadība neparedz tirgus pieprasījuma pieaugumu. "Pieprasījuma samazinājums, galvenokārt saistīts, ar energoefektivitātes pasākumiem atvēlētā jaunā 2014.-2020.gada Eiropas Savienības finansējuma pieejamības aizkavēšanos pārejas laikā no iepriekšējā perioda. Sabiedrības vadība cer, ka šie jautājumi tiks atrisināti vēl 2015.gadā," atzīmēja uzņēmumā.

Vienlaikus kompānijas vadība norādīja, ka neliels pozitīvs efekts šogad sagaidāms saistībā ar pērn pieņemtajām stingrākām prasībām pret ēku norobežojošo konstrukciju atļautajiem siltuma zudumiem. "Saistībā ar ievērojamo veiksmīgi veikto siltināšanas projektu apjomu iepriekšējos gados, turpinās siltināšanas nozīmes nostiprināšanās sabiedrības apziņā, kas veicina pieprasījumu pēc uzņēmuma produkcijas," teikts vadības ziņojumā.

2013.gadā uzņēmums strādāja ar 9,536 miljonu eiro apgrozījumu un 218,7 tūkstošu eiro peļņu.

"Paroc" ir dibināts 1993.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 89,4 tūkstoši eiro. Uzņēmums pilnībā pieder Zviedrijas kompānijai "Paroc Sverige".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!