Foto: DELFI

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) konstatējis, ka vietne "Millmoney.ee" piedāvā aizņēmējiem iespēju saņemt kredītu pēc kolektīvās finansēšanas jeb privātpersonu savstarpējas aizdošanas darbības modeļa. Atbilstoši Latvijā spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, šāds patērētāju kreditēšanas modelis nav atļauts, portālu "Delfi" informē PTAC.

PTAC konstatējis, ka "Millmoney" piedāvātais kolektīvās finansēšanas pakalpojums tiek realizēts ar interneta starpniecību, kurā "Millmoney" piedāvā aizņēmējiem vērsties pēc kredīta ar sev interesējošiem nosacījumiem pie "tūkstošiem investoru vienlaicīgi".

Vienlaikus tiek piedāvāti pakalpojumi arī investoriem, kur, investēšanas procesā, kā maksājumu saņēmējs norādīta Latvijā reģistrēta kapitālsabiedrība SIA "Ookster".

Kā informē PTAC, atbilstoši Latvijas normatīvajiem aktiem, Latvijā investīcijas ir tiesīgi piesaistīt tikai tādi tirgus dalībnieki, kuri saņēmuši Finanšu un kapitāla tirgus komisijas licenci. Savukārt izsniegt patēriņa kredītus patērētājiem naudā drīkst tikai kredītiestādes, krājaizdevu sabiedrības vai PTAC licencēti nebanku kredītu sniedzēji.

Līdz ar to – ikviens, kurš saņem "Millmoney" uzņēmuma pakalpojumus, nav aizsargāts ne ar vienu no valstī pieejamajām aizsardzības shēmām.

PTAC aicina patērētājus, pirms aizņemties, rūpīgi izvērtēt patēriņa kredīta nepieciešamību, tomēr, ja tāds nepieciešams, aizņemties tikai no likumīgiem patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniedzējiem.

PTAC licencēto nebanku kredītu devēji atrodami šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!