Foto: DELFI

Valmieras rajona tiesa, piektdien, skatot piensaimniecības kooperatīva "Trikāta KS" maksātnespējas lietu, tiesvedību apturēja, pastāstīja tiesas pārstāve Nora Liepiņa.

Tiesvedība apturēta līdz nolēmuma pieņemšanai "Trikāta KS" tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) lietā. Tiesas lēmums pārsūdzams desmit dienu laikā.

Pēc Liepiņas teiktā, 20.maijā "Trikāta KS" Valmieras rajona tiesā iesniegusi pieteikumu par TAP ierosināšanu. Savukārt 21.maijā tiesa ierosināja "Trikāta KS" TAP lietu, nosakot, ka "Trikāta KS" līdz 21.jūlijam jāizstrādā TAP plāns un jāsaskaņo tas ar kreditoriem.

Vilpulkas pagasta zemnieku saimniecība (ZS) "Kalnbrindas" tiesā bija iesniegusi "Trikata KS" maksātnespēju. ZS īpašnieks Aigars Paukšens iepriekš pastāstīja, ka "Trikāta KS" par piegādāto produkciju ar zemnieku saimniecību (ZS) "Kalnbrindas" nav norēķinājies aptuveni trīs mēnešus. Pēdējais maksājums par realizēto produkciju no "Trikāta KS" saņemts par janvāra pirmo pusi.

Savukārt "Trikāta KS" valdes priekšsēdētājs Uldis Krievārs iepriekš skaidroja, ka ZS "Kalnbrindas" pienu uz "Trikātu KS" neved divus mēnešus un to realizē ārpus kooperatīva. Viņš arī piebilda, ka situācija noteikti tiks risināta, atzīmējot, arī to, ka "Trikāta KS" patlaban kavējas ar norēķiniem tiem biedriem, kuri pienu neved uz kooperatīvu.

Tāpat vēstīts, ka dažas dienas pēc ZS "Kalnbrindas" iesnieguma "Trikāta KS" parādu atmaksāja.

2013.gadā "Trikāta KS" konsolidētais apgrozījums bija 27,541 miljoni eiro, savukārt zaudējumi bija 6,3 tūkstoši eiro. Kooperatīva 2014.gada finanšu rezultāti vēl nav publiskoti.

Kooperatīvs dibināts 2003.gadā, apvienojoties 11 lielākām un mazākām Valmieras rajona zemnieku - piena ražotāju saimniecībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!