Foto: RIA Novosti/Scanpix

Tā kā oficiālas informācijas par to, ka ar tūrisma darbībām Krimā un Sevastopolē saistīto pakalpojumu sniegšana Latvijā traktējama kā krimināli sodāma, no Ārlietu ministrijas nebija, organizācijas biedrus par to neinformējām, sacīja Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas (ALTA) ģenerālsekretāre Marina Paņkova, komentējot Drošības policijas (DP) veikto kratīšanu kādā tūrisma uzņēmumā.

Kā ziņots, 17.jūnijā tiesas sankcionētas kratīšanas veiktas divos uzņēmuma objektos Rīgā, Marijas ielā 7 un Dzirnavu ielā 57, kuri saistīti ar Latvijā reģistrētu juridisku personu.

Marijas ielā 7 atrodas tūrisma uzņēmuma SIA "Mkbc Tour" birojs. Šai firmai birojs ir arī Dzirnavu ielā 57, liecina "Firmas.lv" informācija.

Paņkova apgalvoja, ka SIA "Mkbc Tour" ir ALTA biedrs un pret šo uzņēmumu ierosinātā krimināllieta pēc Krimināllikuma panta par starptautisko organizāciju noteikto sankciju, proti, par Eiropas Savienības Padomes regulā noteiktā aizlieguma sniegt pakalpojumus, kas tieši saistīti ar tūrisma darbībām Krimā un Sevastopolē, pārkāpšanu asociācijas pārstāvjiem bijis pārsteigums.

"Varam paust nožēlu par notikušo un darīt zināmu visiem pārējiem mūsu biedriem par šādas darbības sodāmību. Atsaucoties uz to, ka gadījumā, ja šī kompānija ir gribējusi, pārdevusi vai ir rezervējusi kādas biļetes klientiem Krimas pussalā, tā nebija ļaunprātīga darbība, bet, kā zināms, nezināšana neatbrīvo no likuma ievērošanas. Tādēļ diemžēl ir jāsaskaras ar šādu situāciju," sacīja Paņkova.

SIA "Mkbc Tour" pamatkapitāls ir 2845,74 eiro (2000 latu). Tā reģistrēta 2008.gadā.

Uzņēmuma dalībnieki ir Rita Silova un Viktors Sazonovs, katram pieder 50% uzņēmuma kapitāldaļu.

SIA "Mkbc Tour" apgrozījums 2014.gadā bijis 102 418 eiro, bet peļņa - 3201 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Izmeklēšanas darbības veiktas kriminālprocesā, kas sākts 4.jūnijā pēc Krimināllikuma panta par starptautisko organizāciju noteikto sankciju pārkāpšanu, proti, par Eiropas Savienības Padomes regulā noteiktā aizlieguma sniegt pakalpojumus, kas tieši saistīti ar tūrisma darbībām Krimā un Sevastopolē, pārkāpšanu.

Šajā kriminālprocesā divām ar uzņēmumu saistītām personām ir piemērots procesuālais statuss - persona, pret kuru sākts kriminālprocess. Maksimālais sods par šādu noziegumu ir brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem vai piespiedu darbs, vai naudas sods.
Uzņēmuma nosaukumu DP neatklāj.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!