Foto: LETA
Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa izbeigusi SIA "Winergy" tiesiskās aizsardzības procesu, informēja tiesā.

Tāds lēmums ticis pieņemts, jo netika atbalstīts "Winergy" tiesiskās aizsardzības plāns (TAP).

Kā ziņots, Vidzemes priekšpilsētas tiesa, otro reizi izskatot lietu pēc tam, kad ar 2015.gada 20.februāra spriedumu Augstākās tiesas Senāta Civillietu departaments nosprieda atcelt Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas 2014.gada 15.augusta spriedumu par "Winergy" TAP īstenošanu, nolēma atstāt bez izskatīšanas "Winergy" TAP pasākumu plānu 2014.gada 1.jūlija redakcijā.

Kā iepriekš stāstīja "Winergy" juriste Jūlija Brice, tiesa konstatēja, ka "Winergy" TAP pieteikums atstājams bez izskatīšanas, jo uzņēmuma TAP plāns satur saistības, attiecībā uz kurām ir strīds par tiesībām un par kurām strīds izšķirams tiesā prasības kārtībā. Par tiesas lēmumu var iesniegt blakus sūdzību desmit dienu laikā. Brice skaidroja, ka TAP gaitā bija iespējama "Winergy" darbības turpināšana un saskaņā ar izstrādāto plānu bija paredzēts pilnībā divu gadu laikā atmaksāt AS "Norvik banka" visu aizdevumu un vēl likumā noteikto atlīdzības samaksu, taču "Norvik banka" veica visas darbības ar mērķi panākt TAP neapstiprināšanu.

Jau ziņots, ka "Winergy" Ventspils novada Popes un Tārgales pagastā ierīkoja Latvijā jaudīgāko vēja elektroenerģijas parku. Tajā uzstādīti jaunās paaudzes "Siemens" ģeneratori, katrs ar 2,3 megavatu (MW) jaudu, 90 metru torņa augstumu, ar 101 metra rotora diametru, 50 metru spārna garumu. 2012.gadā "Winergy" un "Norvik banka" noslēdza trīs aizdevuma līgumus par kopējo summu apmēram 18,5 miljoni eiro, no kuriem atmaksāti 2,5 miljoni eiro. "Norvik banka" toreiz pieprasījusi atmaksāt visu aizdevuma summu, ko "Winergy" nevarēja uzreiz izpildīt.

2013.gada maijā Valsts policija pēc bankas iesnieguma sāka kriminālprocesu par iespējamu "Norvik bankas" naudas līdzekļu 1,18 miljonu eiro apmērā nelikumīgu iegūšanu, kā rezultātā tika piemērots arests visai "Winergy" mantai, kuras vērtība ir vismaz 21,45 miljoni eiro. Savukārt 2014.gada augustā Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā tika apstiprināts "Winergy" tiesiskās aizsardzības procesa plāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!