Foto: LETA

Bezdarbnieku skaits ar zivju apstrādi saistībās nozarēs šā gada pirmajā pusgadā pieaudzis 19,2 reizes, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) dati.

Saskaņā ar aģentūras datiem visvairāk bezdarbnieku pirmajā pusgadā bija zivju apstrādātāja profesijā - 1445, kas ir 19 reizes vairāk nekā šā gada janvārī. Visvairāk bezdarbnieku šajā jomā radušies šā gada maijā un jūnijā.

Kopumā dažādās ar zivju apstrādi saistītās nozarē līdz jūnija beigām bija 1498 bezdarbnieki, kas ir 19,2 reizes vairāk nekā janvārī.

Visvairāk bezdarbnieku šajā jomā šogad līdz jūnija beigām reģistrēti NVA filiālēs Talsos - 601 bezdarbnieks un Limbažos - 219 bezdarbnieki.

Rīgas reģionālajā filiālē reģistrēti 211 bezdarbnieki, bet Tukuma filiālē reģistrēti 149 bezdarbnieki.

Jau vēstīts, ka vairāki uzņēmumi zivju apstrādes nozarē samazinājuši darbinieku skaitu.

SIA "A3" darbību apturējis Krievijas valūtas vērtības krišanās un piemēroto sankciju rezultātā, atlaižot visus darbiniekus.

Tāpat apturēta ražošana Liepājas zivju pārstrādes uzņēmumā "Kolumbija" un no vairāk nekā 300 uzņēmuma darbiniekiem atlaisti 225.

Pārtikas un veterinārais dienests jūnija sākumā saņēma "Roseļhoznadzor" oficiālu paziņojumu par to, ka ir spēkā aizliegums visam Latvijas zvejas produktu eksportam uz Krieviju, jo iepriekš piecu klātienē pārbaudīto uzņēmumu konservos konstatēts paaugstināts benzopirēna līmenis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!