Foto: stock.xchng

Izsolē otrdien izdevies nosolīt likvidējamās "Latvijas Krājbankas" grupai piederošos 80% "Raf-Avia" akciju, kā arī prasījuma tiesības pret kompāniju, pastāstīja bankas administratora "KPMG Baltics" sabiedrisko attiecību pārstāvis Oskars Fīrmanis

Viņš sacīja, ka izsolei bija pieteikušies divi pretendenti, no kuriem viens - juridiska persona no Latvijas, bet otra no ārvalstīm. "Izsolē uzvarēja juridiska persona no Latvijas, kurai 14 dienu laikā jāveic pilna samaksa, lai darījumus būtu oficiāli noslēdzies," skaidroja Fīrmanis.

Pēc viņa teiktā, "Raf-Avia" akcijas nosolītas par zemāku summu nekā izsoles sākumcena - 3,1 miljons eiro, taču par augstāku summu nekā administratora pirms izsoles noteikto slēpto cenu.

Kā lietu kopību izsolē piedāvāja iegādāties "Latvijas Krājbankas" grupā esošajai kompānijai "MG Zeme" piederošās 898 696 "Raf-Avia" akcijas, kas ir 75% no kompānijas pamatkapitāla, kā arī "MG Zeme" prasījuma tiesībām pret "Raf -Avia" 145 951 eiro apmērā.

Tāpat izsolē piedāvāja iegādāties "Latvijas Krājbankas" grupā esošajai kompānijai "Atlantijas nami" piederošās 59 913 "Raf-Avia" akcijas, kas ir 5% no pamatkapitāla, un "Latvijas Krājbankas" prasījuma tiesības pret "Raf-Avia" 4 242 176 eiro apmērā.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka 2012.gada aprīlī "Raf-Avia" tika pasludināts tiesiskās aizsardzības process. Sākotnēji bija noteikts, ka "Raf-Avia"tiesiskās aizsardzības procesa plāns būs jāīsteno līdz 2014.gada 11.aprīlim, taču pērn tiesa pagarināja tiesiskās aizsardzības procesa īstenošanas termiņu uz diviem gadiem.

"Raf-Avia" reģistrēta 1994. gadā, un tās apmaksātais pamatkapitāls ir 1,678 miljoni eiro. 2014. gadā "Raf-Avia" strādāja ar 6,11 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,9% vairāk neka 2013. gadā, bet kompānijas zaudējumi samazinājās 2,2 reizes un bija 181,2 tūkstoši eiro, liecina datubāzes "Lursoft" informācija.

Tāpat ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa "Latvijas Krājbanku" par maksātnespējīgu pasludināja 2011.gada 23. decembrī, bet 2012. gada 8. maijā tiesa nolēma apmierināt bankas administratora auditorkompānijas "KPMG Baltics" pieteikumu par "Latvijas Krājbankas" bankrota procedūras sākšanu.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome 2011. gada 21. novembrī nolēma apturēt "Latvijas Krājbankas" visu finanšu pakalpojumu sniegšanu. Šāds lēmums tika pieņemts, pamatojoties uz konstatēto līdzekļu iztrūkumu bankā. Notikušo pašlaik izmeklē policija. "Latvijas Krājbankai" licenci kredītiestādes darbībai FKTK anulēja 2012. gada 10. maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!