Foto: LETA
Igaunijas prokuratūras pārstāve Kadrija Tammaja apstiprinājusi, ka Latvijas prokuratūra lūgusi palīdzību Igaunijas Drošības dienestam un Igaunijas ģenerālprokuratūrai saistībā ar nu jau bijušā Latvijas Dzelzceļa (LDz) priekšsēdētāja Uģa Magoņa korupcijas izmeklēšanu, vēsta "Delfi.ee".

Tiek norādīts, ka, tā kā runa ir par krimināllietu Latvijā, Igaunija piekritusi palīdzēt, taču igauņu pusei nav tiesību sniegt publiskus komentārus par lietu.

Arī Latvijas ģenerālprokuratūra nekomentē Uģa Magoņa aizturēšanu, savukārt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs apstiprinājis iepriekš izskanējušo informāciju, ka Magonis tiek turēts aizdomās par aptuveni pusmiljona eiro liela kukuļa saņemšanu saistībā ar LDz meitasuzņēmuma "LDz ritošā sastāva serviss" (LDz RSS) nesenu daudzmiljonu iepirkumu - četru vecu dīzeļlokomotīvju iegādi no Igaunijas miljonāram Oļegam Osinovskim piederošā uzņēmuma "Skinest".

"Delfi.ee" norāda - lūgums par palīdzību nozīmē, ka Latvijas pusei izmeklēšanas laikā nepieciešams saņemt dokumentus vai informāciju par Igaunijā darbojošos uzņēmumu vai valstī dzīvojošo pilsoni.

Jau vēstīts, ka KNAB kratīšanu piektdien veicis arī LDz RSS telpās Rīgā, kas atrodas vienā kvartālā ar Satiksmes ministrijas ēku, iepriekš "Diena.lv" apstiprināja vairāki avoti. KNAB izmeklētājus interesējuši specifiski dokumenti, kas saistīti ar RSS un Igaunijas uzņēmuma "Skinest", kā arī investīciju projektu dokumentācija.

Kā ziņots, KNAB darbinieki Magoni aizturēja ceturtdienas vakarā. Magonis LDz valdes priekšsēdētāja amatu ieņēma nepilnus desmit gadus - kopš 2005. gada 1. septembra. Pirms tam no 2003. gada viņš bija šī uzņēmuma padomes loceklis un padomes priekšsēdētājs. Magonis piektdien no amata atbrīvots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!