Foto: F64

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" pašlaik alkohola pārbaudes veic četrreiz biežāk, pirmdien LTV raidījumā "Rīta panorāma" teica kompānijas viceprezidents komunikācijas jautājumos Jānis Vanags.

Lēmums par drošības pasākumu pastiprināšanu pieņemts pēc tam, kad Oslo lidostā tika aizturēta "airBaltic" lidmašīnas apkalpe reibumā.

Vanags norādīja, ka alkohola pārbaudes apkalpei notiek izlases kārtībā katru dienu,  un šīs pārbaudes ir krietni stingrākas nekā lielā daļā Eiropas Savienības valstu. Vienlaikus viņš atzina, ka pirms katra lidojuma un ikvienam cilvēkam šādas pārbaudes nevar veikt, jo tas nebūtu samērīgi.

Ja būs nepieciešami papildu drošības pasākumi, tie tiks ieviesti, uzsvēra Vanags.

Ja izmeklēšanas rezultāti apliecinās, ka atļautais alkohola līmenis ir pārsniegts, šie "airBaltic" darbinieki darbu zaudēs, viņš uzsvēra.

Jau vēstīts, ka sestdien Oslo lidostā tika aizturēta aviokompānijas "airBaltic" lidmašīnas apkalpe, kurai pārbaudes uzrādīja nepieļaujamu alkohola līmeni. Pirmdien plānots lemt par apkalpes locekļu paturēšanu apcietinājumā par gaisa satiksmes drošības apdraudēšanu.

Pilotam, otrajam pilotam un divām stjuartēm alkohola līmenis pārsniedza pieļaujamās 0,2 promiles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!