Foto: Reuters/Scanpix
Izsolē ceturtdien atkārtoti meģinās pārdot Valsts nekustamo īpašumu pārvaldītāja "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) jūgendstila dzīvojamo ēku Rīgā, Audēju ielā 7, kurā strādā klubs "Omas briljanta istaba", uzzināja VNĪ.

Ēkas sākumcena noteikta 2,032 miljonu eiro apmērā.

Tāpat VNĪ ceturtdien plāno izsolīt namu Vecrīgā, Pils ielā 13.

Šīs izsoles sākumcena ir 4,189 miljoni eiro, bet izsoles solis noteikts desmit tūkstošu eiro apmērā. Izsolāmo telpu platība ir 4108,1 kvadrātmetrs, bet zemes platība - 948 kvadrātmetri.

Jau rakstīja, ka iepriekš ēkas, kur atrodas "Omas briljanta istaba", izsoles nenotika, jo tām nepieteicās neviens pretendents. Tostarp samazināta arī izsoles sākumcena.

VNĪ izsludināja jūgendstila dzīvojamās ēkas Rīgā, Audēju ielā 7, kas celta 1899.gadā, izsoli. Objekta sastāvā ietilpst zemesgabals ar kopējo platību 470 kvadrātmetru un ēka ar kopējo platību 2026,8 kvadrātmetri. Ēka ir daļa no valsts nozīmes arhitektūras pieminekļa "Dzīvojamo ēku komplekss". Izsoles sākumcena bija noteikta 2,496 miljoni eiro.

"Saskaņā ar neatkarīgu ekspertu vērtējumu atzīts, ka labākais īpašuma izmantošanas veids, veicot rekonstrukcijas darbus, ir pārbūvēt ēku par daudzdzīvokļu namu ar tirdzniecības telpām pirmajā stāvā, daļā otrā stāva un pagrabstāva," iepriekš atzīmēja VNĪ.

Tāpat vēstīts, ka VNĪ 2012.gada rudenī radās domstarpības ar bijušo ēkas Audēju ielā 7 nomnieku uzņēmumu "MM Trade" – lai gan nomas līgumu VNĪ bija lauzusi, uzņēmums telpas turpināja izmantot, turklāt bija nodevis tās apakšnomā.

Pēc VNĪ apsekošanas ar policijas, apsardzes un zvērināta tiesu izpildītāja piedalīšanos tika panākta vienošanās ar bijušo nomnieku, un uzņēmums nodeva ēku tās īpašniekam – VNĪ. Starp VNĪ un uzņēmumu "Wojo" tika noslēgts telpu nomas līgums un klubam "Omas briljanta istaba" bija tiesības turpināt darbību. Ar šo uzņēmumu "MM Trade" iepriekš bija noslēdzis apakšnomas līgumu.

Nekustamais īpašums Audēju ielā 7, kas ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis ar ekskluzīvu atrašanās vietu, 2011.gada novembrī uz desmit gadiem tika iznomāts uzņēmumam "MM Trade". Noslēgtais līgums paredzēja nomniekam par saviem līdzekļiem veikt elektroinstalācijas, ūdens apgādes, kanalizācijas un siltumapgādes tīklu remontu un uzturēšanu, pirmo 24 mēnešu laikā ieguldot ne mazāk kā 500 tūkstošus latu. Tomēr nomnieks uzņemtās saistības nepildīja un vienlaikus kavēja arī noteiktos nomas maksājumus.

2012.gada martā līgums par telpu nomu tika uzteikts, uz kā pamata nomniekam īpašums bija jāatbrīvo un jānodod atpakaļ īpašniekam.

VNĪ ir Finanšu ministrijas pārziņā. Uzņēmums nodarbojas ar nekustamo īpašumu izīrēšanu, iznomāšanu, pirkšanu, pārdošanu un citiem darījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!