Foto: DELFI

Valdība otrdien atbalstīja rīkojumu, lai kompensētu valsts AS "Latvijas Pasts" (LP) zaudējumus par abonēto preses izdevumu piegādi, portālam "Delfi" pavēstīja Satiksmes ministrijas (SM) Komunikācijas nodaļas vadītājs Aivis Freidenfelds.

LP zaudējumiem, kas radušies, sniedzot abonēto preses izdevumu piegādes pakalpojumus, piešķirti 3,057 miljoni eiro, tostarp 658,6 tūkstoši eiro nepieciešami par 2014. gadā radušos zaudējumu nekompensēto daļu, bet šā gada pirmajā pusgadā zaudējumi veidoja 2,399 miljoni eiro.

Finansējums LP zaudējumu segšanai tiks piešķirts no valsts budžeta programmas „Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

LP ir pasta komersants, kas sniedz universālo pasta pakalpojumu. Atbilstoši Pasta likumam komersantam no valsts budžeta kompensē zaudējumus, kas radušies, sniedzot abonēto preses izdevumu piegādes pakalpojumus no 2013. gada 1. janvāra līdz 2019. gada 31. decembrim, ievērojot nosacījumu, ka netiek kompensēti abonētās preses piegādes pakalpojumu tarifu atlaižu dēļ negūtie ienākumi.

Zaudējumus kompensē divās daļās - pirmo maksājumu veic kārtējā gadā, pamatojoties uz universālā pasta pakalpojuma sniedzēja aprēķinu, kas balstīts uz pirmā pusgada operatīvajiem datiem, kompensējot pilnā apmērā aprēķinā norādītos zaudējumus, bet otro maksājumu, kompensējot atlikušo zaudējumu daļu, veic nākamajā gadā pēc auditētā ziņojuma iesniegšanas SM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!