Foto: Publicitātes foto

Lielbritānijas zemo cenu lidsabiedrība "EasyJet" pirmdien brīdināja, ka 23. jūnijā notikušā referenduma par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) rezultāti nākamo sešu mēnešu laikā negatīvi ietekmēs kompānijas darbību.

Lielbritānijas aviokompānija paziņoja, ka balsojums, kurā vēlētāji atbalstīja valsts aiziešanu no ES, vasarā ekonomikā un patērētāju vidū radīs neskaidrību.

Šīs neskaidrības ietekmē varētu samazināties "EasyJet" ienākumi, rēķinot uz vienu pasažiera vietu, kas ir nozīmīgs lidsabiedrību darbības efektivitātes rādītājs, vismaz sešus mēnešus līdz 30. septembrim varētu samazināties par 5% salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu, teikts kompānijas izplatītajā paziņojumā.

"EasyJet" norādīja, ka aprīlī-jūnijā tās rezultātus ietekmē līdz šim saistībā ar Francijas gaisa satiksmes kontrolieru streiku, Londonas Getvikas lidostas pārslogojumu un sliktajiem laikapstākļiem atceltais 1061 reiss.

Apvienojot to ar 19. maijā notikušo kompānijas "EgiptAir" lidmašīnas, kas ar 66 cilvēkiem bija ceļā no Parīzes uz Kairu, avārijas izraisīto pieprasījuma kritumu, "EasyJet" peļņa pirms nodokļu nomaksas aprīlī un jūnijā gada izteiksmē sarukusi par 28 miljoniem Lielbritānijas mārciņu (34 miljoniem eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!