Foto: LETA

Trešdien apstiprināta VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) padome, kurā darbosies Mārtiņš Bičevskis un Inta Komisare, portālam "Delfi" pavēstīja Finanšu ministrijā.

VNĪ padomes galvenais uzdevums būs pārraudzīt VNĪ valdes darbu.

Kopumā uz padomes locekļa amata vietām tika saņemts 31 pieteikums. Pēc kandidātu iesniegto dokumentu izvērtēšanas uz kompetenču intervijām tika virzīti septiņi kandidāti, bet uz darba intervijām, kurās tika izvērtētas kandidāta zināšanas un piemērotība VNĪ padomes locekļa amatam – seši kandidāti.

Komisija rekomendēja padomes locekļu amatos apstiprināt divus kandidātus – Bičevski un Komisari. Līdz šī gada beigām plānots izsludināt atkārtotu konkursu uz trešā VNĪ padomes locekļa amatu.

Pašlaik Bičevskis pilda Latvijas Komercbanku asociācijas prezidenta pienākumus, kā arī Latvijas Darba devēju konfederācijas viceprezidenta un padomes locekļa pienākumus. Bičevskim ir pieredze valsts kapitālsabiedrību pārvaldībā, tāpat viņš iepriekš pildījis gan Tieslietu ministrijas, gan Finanšu ministrijas valsts sekretāra pienākumus, kā arī piecus gadus ieņēmis vadošus amatus Iekšlietu ministrijas struktūrās.

Komisare pilda Finanšu ministrijas Pašvaldību finansiālās darbības uzraudzības un finansēšanas departamenta direktores pienākumus. Viņai ir vairāk nekā 20 gadu pieredze publiskā sektora finansiālās darbības un finanšu pārvaldības jomā, tostarp arī vadot pašvaldību kapitālsabiedrību pārvaldības procesu. Komisare uzraudzījusi finanšu stabilizācijas procesu Ādažu novada domē.

VNĪ padome apstiprināta uz pieciem gadiem. Padome iecelta, ievērojot Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) rekomendācijas, kā arī Ministru kabineta rīkojumu par nepieciešamību izveidot kapitālsabiedrības padomi.

OECD rekomendācijās Latvijai tika ieteikts atjaunot valsts kapitālsabiedrību padomes vismaz ekonomiski nozīmīgajos uzņēmumos, pamatojot to ar faktu, ka Latvija ir vienīgā no pasaules attīstītajām tautsaimniecībām, kurā valsts uzņēmumiem nav izveidotas padomes. Šis aspekts bija arī priekšnosacījums, lai sekmīgi pabeigtu Latvijas iestāšanos OECD. Tādējādi atbilstoši MK rīkojumam Finanšu ministrijai tika dots uzdevums līdz 2016. gada beigām izveidot VNĪ padomi.

VNĪ padomes locekļu amata kandidāti tika atlasīti atklātā konkursā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!