Foto: Publicitātes foto

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" 2018. gadā turpināja izaugsmi un sasniedza ievērojamus finanšu rezultātus. Ņemot vērā 2018. gada finanšu rezultātus, pirmo reizi uzņēmuma vēsturē "airBaltic" sasniegusi 400 miljonu eiro lielus ieņēmumus. Savukārt tīrā peļņa salīdzinājumā ar 2017. gadu pieaugusi par vairāk nekā 40% un veidoja 5,4 miljonus eiro.

"Sesto gadu pēc kārtas mēs uzrādām pārliecinošus rezultātus un esam sasnieguši peļņu. Mūsu ieņēmumiem pārsniedzot 400 miljonus eiro un pārvadāto pasažieru skaitam četrus miljonus, mēs esam gatavi turpmākai izaugsmei ar mūsu moderno "Airbus A220" lidmašīnu floti," norāda "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss).

"airBaltic ir nozīmīga loma gaisa satiksmes savienojamības nodrošināšanā uz Latviju un Baltiju. Biznesa stratēģijas konsultāciju uzņēmuma "Roland Berger" nesen veiktais pētījums norāda, ka "airBaltic" ieguldījums Latvijas ekonomikā 2018. gadā bijis 2,5% no tās IKP, un lidsabiedrība nodrošinājusi gandrīz 30 000 darbavietu. Kā tirgus līderis Baltijas reģionā, turpināsim palielināt lidsabiedrības tirgus daļu, turpinot uzlabot lidojumu savienojamību starp Baltiju un pārējo pasauli," piebilst Gauss.

"airBaltic" nodrošina lidojumus uz vairāk nekā 70 galamērķiem no Rīgas, Tallinas un Viļņas. 2019. gada vasaras sezonā "airBaltic" uzsākusi lidojumus no Rīgas uz Dublinu, Štutgarti un Ļvovu, kā arī maijā sāks lidojumus uz Kosu un Menorku.

"airBaltic" ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995. gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 80,05% akciju, bet Larsam Tūsenam ar viņam pilnībā piederošu SIA "Aircraft Leasing 1" pieder aptuveni 20%. "airBaltic" flotē ir 36 lidmašīnas: 16 "Airbus A220-300", 8 "Boeing 737" un 12"Bombardier Q400 NextGen".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!