Foto: LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) piemērojusi AS "Grindeks" akcionāriem Kirovam Lipmanam un Filipam Lipmanam 131 250 eiro soda naudu par Finanšu instrumentu tirgus likuma (FITL) pārkāpumu, portālu "Delfi" informēja FKTK.

Komisija administratīvajā lietā konstatēja, ka Lipmani nav izpildījuši FITL pienākumu izteikt pārējiem "Grindeks" akcionāriem obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu.

FKTK arīdzan noslēgusi administratīvo līgumu ar Lipmaniem, liekot viņiem izteikt obligāto akcijas atpirkšanas piedāvājumu līdz šā gada augusta izskaņai. Vairāku mēnešu termiņu komisija noteica, jo atpirkšanas piedāvājuma izteikšanai ir jārod finanšu līdzekļi.

Ar administratīvo līgumu arī noteikts, ka vienas akcijas cena obligātajā akciju atpirkšanas piedāvājumā nevar būt zemāka par cenu, kas aprēķināta, pamatojoties uz akcionāru sapulcē apstiprinātā AS "Grindeks" 2017. gada konsolidētā pārskata datiem, dalot mērķa sabiedrības tīros aktīvus ar emitēto akciju skaitu.

FKTK sola uzraudzīt, vai Kirovs Lipmans un Filips Lipmans administratīvajā līgumā noteiktajos termiņos un apjomā izpilda visas līgumā noteiktās saistības.

Vēstīts, ka "Grindeks" koncerna provizoriskie zaudējumi 2018. gadā bija 10 miljoni eiro, liecina biržā iesniegtais "Grindeks" nerevidētais finanšu pārskats par 2018. gadu. "Grindeks" koncerna apgrozījums 2018. gadā bija 145,5 miljoni eiro, kas ir par 13,1 miljonu eiro jeb par 10% vairāk nekā 2017. gadā.

"Grindeks" kapitālu veido 9 585 000 akciju 1,4 eiro nominālvērtībā. Pēc "Grindeks" sniegtajiem datiem, uzņēmuma kapitālā Kirovam Lipmanam pieder 33,29%, "AmberStone Group" - 22,66%, bet Annai Lipmanei - 16,65%, citiem akcionāriem - 27,4%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!