Foto: PantherMedia/Scanpix
Ekonomikas ministrijas (EM) izsludinātajā konkursā uz AS "Latvenergo" pieciem padomes locekļu amatiem kopumā pieteikušies 79 kandidāti, portāls "Delfi" uzzināja ministrijā.

AS "Latvenergo" padomes locekļu kandidātu atlasei un novērtēšanai ir piesaistīta personāla atlases kompānija – SIA "Human Source", kas šobrīd apkopo kandidātu iesniegtos pieteikumus un izvērtē kandidātu atbilstību obligātajām minimālajām prasībām.

Kandidātu atlase notiks četrās kārtās. Konkursa pirmajā kārtā konkursa nominācijas komisija izskatīs personāla atlases kompānijas iesniegto kandidātu sarakstu un lems par konkursa atlases otrajai kārtai izvirzāmajiem kandidātiem. Konkursa otrajai kārtai izvirzītajiem kandidātiem tiks uzdots sagatavot komisijai prezentāciju ar stratēģisko redzējumu par "Latvenergo" galvenajiem nākotnes izaicinājumiem.

Konkursa trešajā kārtā notiks intervijas ar kandidātiem, kurās nominācijas komisija izvērtēs kandidātu pieredzi, prezentāciju par stratēģisko redzējumu un profesionālo kompetenci.

Pēc rezultātu apkopošanas komisija pieņems lēmumu par atbilstošāko kandidātu izvirzīšanu konkursa ceturtajai kārtai - padziļinātai kompetenču vērtēšanai. Pēc konkursa ceturtās kārtas rezultātu apkopošanas, nominācijas komisija pieņems lēmumu par atbilstošāko kandidātu izvirzīšanu AS "Latvenergo" kapitāla daļu turētāja pārstāvim ievēlēšanai AS "Latvenergo" padomes locekļa amatos.

Jāatgādina, ka šā gada jūnijā tika atlaista iepriekšējā "Latvenergo" padome. Atlaistajā padomē kopš 2016. gada darbojās bijušais ''DNB bankas'' vadītājs Latvijā Andris Ozoliņš, nacionālās aviokompānijas ''airBaltic'' valdes loceklis, Slovākijas pilsonis Martins Sedlackis, EM bijušais valsts sekretāra vietnieks un lidostas ''Rīga'' bijušais valdes priekšsēdētājs Andris Liepiņš, Latvijas Komercbanku asociācijas bijušais prezidents un AS ''Valsts nekustamie īpašumi'' padomes loceklis Mārtiņš Bičevskis, kā arī bijusī ''RB Rail'' valdes priekšsēdētāja Baiba Rubesa.

Atlaistās padomes vietā tika iecelta pagaidu padome, kuras sastāvā bija ekonomikas ministra padomnieks Pāvels Rebenoks, ministra biroja vadītāja Inese Kublicka, Vēja enerģijas asociācijas valdes loceklis Kristaps Stepanovs, AS "Rigensis Bank" valdes loceklis Renārs Degro un Artūrs Šnoriņš.

Žurnāls "Ir" vēstījis, ka ekonomikas ministra Ralfa Nemiro (KPV LV) atlaistā "Latvenergo" padome, iespējams, traucējusi gāzes un vēja parku lobijam. Un pēc krasiem sabiedrības un uzņēmēju iebildumiem šā gada jūlijā atkāpās ieceltā pagaidu valde.

Tagad ministrija aicina kandidātus iesniegt konkursa pieteikuma dokumentus līdz šā gada 30. augustam. "Latvenergo" padomes locekļu kandidātu atlasei un novērtēšanai ir piesaistīta personāla atlases kompānija – SIA "Human Source". Uzņēmums ir dibināts 2016. gada vidū, 2017. gada vidū tas reģistrēts PVN maksātāju reģistrā. Vienādās daļās "Human Source" pieder Ervīnam Čukuram un Artūram Bļinovam. uzņēmuma apgrozījums pērn bija 88,3 tūkstoši eiro un peļņa 24,8 tūkstoši eiro, liecina "Crediweb.lv" dati.

Ar Latvenergo padomes locekļa amata kandidātiem izvirzītajām obligātajām minimālajām prasībām, kompetencēm un neatkarīgā padomes locekļa amatam papildus piemērojamām prasībām var iepazīties Ekonomikas ministrijas tīmekļa vietnē publicētajā konkursa sludinājumā un papildu dokumentos.

Kandidātu atlases procesa nodrošināšanai un kandidātu novērtēšanai Ekonomikas ministrija ir izveidojusi nominācijas komisiju, kurā iekļauti valsts kapitāla daļu turētāja izvirzītie pārstāvji, valsts kapitāla daļu pārvaldības koordinācijas institūcijas (Pārresoru koordinācijas centra) izvirzītais pārstāvis, neatkarīgi eksperti, kā arī neatkarīgs novērotājs ar padomdevēja tiesībām, lai nodrošinātu atbilstības novērtēšanas procesa caurskatāmību.

Nominācijas komisijas vadītājs ir Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Ēriks Eglītis, nominācijas komisijas vadītāja vietnieks – Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvis Normunds Bergs, komisijas locekļi – Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Jurģis Miezainis, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Dzintars Kauliņš, Pārresoru koordinācijas centra pārstāve Sarmīte Ozola un sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Latvijas Mobilais telefons" padomes priekšsēdētāja vietnieks, pārstāvis ar nozīmīgu korporatīvās pārvaldības pieredzi Anrī Leimanis. Nominācijas komisijas novērotāji ar padomdevēja tiesībām ir Latvijas arodbiedrības "Enerģija" pārstāvis Aivars Āboliņš un biedrības "Sabiedrība par atklātību – Delna" pārstāvis Jānis Veide.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!