Foto: LETA
Nākamajā gadā Latvijas autopārvadātāju veikto komercpārvadājumu kravu apgrozība būs lielāka nekā šogad, norādīja Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš.

Viņš pauda, ka, izanalizējot šī gada pēdējo deviņu mēnešu rādītājus, redzams, ka lielāks kritums bijis tikai 2016. gadā, kad dažādi politiskie lēmumi un sankcijas pret Krieviju atstāja negatīvu iespaidu uz Latvijas pārvadātājiem. 2018. gada rādītāji praktiski ir 2017. gada līmenī, bet šogad jau ir vērojams kravu apgrozības palielinājums. Turklāt pieaug arī transportlīdzekļu skaits, ar kuriem kravas tiek vestas.

"Tas ļauj secināt, ka Latvijas pārvadātāji pamazām ir piemērojušies situācijai, turpinot veiksmīgi darboties starptautiskajos autopārvadājumu tirgos," norādīja Godiņš, piebilstot, ka savukārt izsniegto atļauju skaits turpinās samazināties un, lai arī Krievijas tirgus joprojām ir viens no dominējošajiem, Latvijas autopārvadātāji galvenokārt darbojas Eiropas tirgū. Viņš teica, ka šo prognozi vēl var ietekmēt ģeopolitiskā situācija un Eiropas Savienības normatīvo aktu izmaiņas, piemēram, Mobilitātes pakotnes stāšanās spēkā tās esošajā redakcijā.

Godiņš norādīja, ka arī starptautisko regulāro pasažieru pārvadājumu tirgus strādā stabili. Latvijas pasažieru pārvadātāji šobrīd apkalpo 55 starptautiskos regulāros pasažieru pārvadājumu maršrutus, no kuriem 25 maršruti ir Eiropas Savienības teritorijā un 30 – ārpus Eiropas Savienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!