Foto: DELFI
AS "Industra Bank" (iepriekš "Meridian Trade Bank") padome par bankas valdes priekšsēdētāju ir ievēlējusi Raivi Kakāni, kurš šajā amatā nomainīs Solvitu Deglavu, portālu "Delfi" informēja bankā.

Plānots, ka darbu jaunajā amatā Kakānis uzsāks aprīlī pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas saskaņojuma saņemšanas. Iepriekšējā valdes priekšsēdētāja Solvita Deglava, kura amata pienākumus pildīja no 2019. gada sākuma, to atstās 4. aprīlī.

""Industra" mērķis ir kļūt par pirmās izvēles banku mazo un vidējo Latvijas uzņēmēju kreditēšanā. Mana ilggadējā pieredze banku un organizāciju pārmaiņu vadībā, kā arī labā klientu vajadzību izpratne būs noderīga "Industra" tālākajos attīstības plānos," uzsver jaunais bankas vadītājs Kakānis.

Pirms pievienošanās bankas vadības komandai, Kakānis vairāk nekā 12 gadus bijis "Danske Bank" Latvijas filiāles vadītājs. Pirms tam strādājis valdes priekšsēdētāja amatā "Sampo Banka" Latvijā, bet savas karjeras sākumā guvis vērtīgu pieredzi dažādos amatos "Latvijas Krājbanka" un "Nordea Bank" Latvijas filiālē. Kakānim ir doktora grāds ekonomikā.

"Ir veiksmīgi noslēdzies "Industra" kapitāla stiprināšanas pirmais posms, piesaistot vērienīgas investīcijas un nodrošinot bankas stabilu darbību. Esam izstrādājuši jaunu darbības stratēģiju, izvirzījuši ambiciozus mērķus un plānus to sasniegšanai, " norāda Solvita Deglava.

Tāpat kā līdz šim, darbu Industra valdē turpinās tās locekles Jekaterina Meinharde un Ruta Amtmane.

"Industra Bank" ir 1994. gadā dibināta Latvijas kredītiestāde ar vairāk nekā 30 tūkstošiem klientu, un pēc šī rādītāja "Industra" ir sestā lielākā banka Latvijā. Lai atspoguļotu bankas darbības stratēģijas maiņu, 2020. gada janvārī banka mainīja nosaukumu no "Meridian Trade Bank" uz "Industra".

Jau ziņots, ka Krievijas miljardieru Rotenbergu ģimene 2006. gadā nopirka "Skonto" grupas uzņēmējiem piederošo "Multibanku".

Tobrīd banka bija uz bankrota sliekšņa ASV sankciju draudu dēļ par naudas atmazgāšanu. Rotenbergi "Multibanku" pārsauca par "SMP Bank" un draudzība ar Vladimiru Putinu Rotenbergiem ļāva pelnīt arī Latvijā - Krievija Latvijā dzīvojošajām militārpersonām pensijas sāka maksāt caur šo banku un turpina darīt to joprojām.

Pēc Krimas aneksijas Eiropas Savienība Akādiju Rotenbergu iekļāva sankciju sarakstā. Lai Latvijas "SMP bank" varētu turpināt strādāt, akcijas pārņēma "SMP bankas" menedžments. Tā atkal tika pie jauna vārda - "Meridian Trade Bank".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!