Foto: LETA

Solvita Zvidriņa, kurai Ministru kabinets 7. aprīlī piemēroja disciplinārsodu – atbrīvošanu no Valsts zemes dienesta ģenerāldirektores amata, turpmāk kā Finanšu pārvaldes direktore galvaspilsētas kapitālsabiedrībā SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" mēnesī saņems 4150 eiro lielu atlīdzību "uz papīra", portāls "Delfi" noskaidroja uzņēmumā.

Jau ziņots, ka "Rīgas namu pārvaldnieka" valde 9. jūlijā pieņēma lēmumu Zvidriņu apstiprināt uzņēmuma Finanšu pārvaldes direktores amatā.

Uzņēmumā skaidroja, ka finanšu sektors "Rīgas namu pārvaldniekā" ir ļoti nozīmīgs, uz ko uzmanību savā audita slēdzienā vairākkārt ir vērsusi auditorkompānija "Ernst & Young".

Vienlaikus saistībā ar auditoru slēdzienu, no kuras daļu uzņēmums publicēja maija sākumā, ir palielinājies Finanšu pārvaldes darba apjoms, jo tās kompetencē ir 80% no visiem auditā akcentētajiem jautājumiem.

Taujāti, vai "Rīgas namu pārvaldnieks" sludināja atklātu konkursu uz finanšu direktora amatu, uzņēmuma pārstāvji norādīja, ka konkurss netika sludināts, jo Zvidriņu izraudzījās tiešās atlases kārtībā.

"Lai nodrošinātu [Finanšu] pārvaldes kapacitātes nekavējošu stiprināšanu, finanšu direktora amata pretendenta izvēlei tika piemērota tiešā atlase – Headhunting metode. Tā ļauj mērķtiecīgi atlasīt pretendentus ar visatbilstošāko profesionālo pieredzi, izmantojot dažādas datu bāzes un citus informācijas avotus," skaidroja uzņēmuma pārstāvji.

Tāpat viņi norādīja, ka Zvidriņa kā Finanšu pārvaldes direktore mēnesī saņems 4150 eiro, savukārt bijusī pārvaldes vadītāja turpmāk pildīs direktores vietnieces pienākumus.

Jau vēstīts, ka "Rīgas namu pārvaldnieka" pagaidu valdes locekļu amatus ieņem Elmārs Martinsons, Irīna Miķelsone un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietniece Elita Turka. Pagaidu valde darbojas līdz brīdim, kamēr Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā noteiktā konkursa kārtībā tiks izvēlēta jauna valde.

Ministru kabinets aprīļa sākumā atbalstīja Tieslietu ministrijas (TM) sagatavoto rīkojuma projektu, ar kuru Zvidriņai kā VZD ģenerāldirektorei piemēroja disciplinārsodu – atbrīvošanu no amata.

Ministrijas izplatītajā preses paziņojumā citēts tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP), kurš norādījis, ka Zvidriņa nav īstenojusi labu pārvaldību VZD vadīšanā un tam doto uzdevumu izpildes nodrošināšanā.

Disciplinārlietas izmeklēšanas laikā tika konstatēti daudzi pārkāpumi, to skaitā, iestādes reorganizācija un strukturālās izmaiņas bez saprotama pamatojuma. Tāpat tika konstatētas problēmas finanšu pārvaldībā un personāla novērtēšanā, kā arī pilnvērtīgas informācijas ilgstoša nesniegšana ministram un ministrijas amatpersonām.

Pērn 23. decembrī par VZD ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju iecēla Inetu Baldiņu.

Savukārt šonedēļ Rīgas pašvaldības kapitāla daļu turētāja pārstāvja izveidotā nominācijas komisija izsludināja pieteikšanos konkursā uz trīs "Rīgas namu pārvaldnieka" valdes locekļu amata vietām, un kandidāti uz amatiem var pieteikties līdz 21. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!