Foto: LETA

Rīgas pašvaldības uzņēmuma "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) finanšu direktora amatā iecelta no Valsts zemes dienesta (VZD) ģenerāldirektores amata iepriekš atbrīvotā Solvita Zvidriņa, portāls "Delfi" noskaidroja uzņēmumā.

Informāciju par to, vai Zvidriņu kapitālsabiedrības finanšu direktora amatā RNP valde izraudzījās konkursā, uzņēmumā solīja precizēt piektdienas, 10. jūlija, darba dienas laikā.

Jau vēstīts, ka RNP pagaidu valdes locekļu amatus ieņem Elmārs Martinsons, Irīna Miķelsone un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietniece Elita Turka. Pagaidu valde darbojas līdz brīdim, kamēr Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā noteiktā konkursa kārtībā tiks izvēlēta jauna valde.

Ministru kabinets aprīļa sākumā atbalstīja Tieslietu ministrijas (TM) sagatavoto rīkojuma projektu, ar kuru Zvidriņai kā VZD ģenerāldirektorei piemēroja disciplinārsodu – atbrīvošanu no amata.

Ministrijas izplatītajā preses paziņojumā citēts tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP), kurš norādījis, ka Zvidriņa nav īstenojusi labu pārvaldību VZD vadīšanā un tam doto uzdevumu izpildes nodrošināšanā.

Disciplinārlietas izmeklēšanas laikā tika konstatēti daudzi pārkāpumi, to skaitā, iestādes reorganizācija un strukturālās izmaiņas bez saprotama pamatojuma. Tāpat tika konstatētas problēmas finanšu pārvaldībā un personāla novērtēšanā, kā arī pilnvērtīgas informācijas ilgstoša nesniegšana ministram un ministrijas amatpersonām.

Pērn 23. decembrī par VZD ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju iecēla Inetu Baldiņu.

Savukārt šonedēļ Rīgas pašvaldības kapitāla daļu turētāja pārstāvja izveidotā nominācijas komisija izsludināja pieteikšanos konkursā uz trīs RNP valdes locekļu amata vietām, un kandidāti uz amatiem var pieteikties līdz 21. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!