Foto: Publicitātes foto

Ekspluatācijā nodots jaunais "Lidl" loģistikas centrs Dreiliņos. Tas nodrošinās "Lidl" veikalu darbību Latvijā un Igaunijā, informēja uzņēmumā.

Šobrīd, līdz ar nodošanu ekspluatācijā, uzsāksies telpu iekārtošana turpmākās darbības nodrošināšanai. "Lidl" loģistikas centra būvniecībā ieguldīti vairāk nekā 55 miljoni eiro, kas ir mazumtirdzniecības veikalu ķēdes līdz šim vērienīgākā investīcija Latvijā.

"Lidl Latvija" un "Lidl Eesti" valdes priekšsēdētājs Jākobs Jozefsons skaidroja: "Būvniecība ir pabeigta un nākamais solis ir moderna aprīkojuma uzstādīšana, kas mums palīdzēs nodrošināt visaugstāko ienākošo preču kvalitāti, kā arī savlaicīgu to piegādi veikaliem."

Tiek plānots, ka "Lidl Latvija" loģistikas centrs radīs vairāk nekā 150 jaunas darbavietas Latvijā. "Tās būs papildu darba vietas vairākiem simtiem "Lidl" darbinieku, kuri jau pašlaik strādā Rīgā," uzsvēra Jozefsons.

"Lidl" loģistikas centra darbi Dreiliņos sākti 2018. gadā. Neskaitot noliktavu telpu zonas, jaunajā ēkā būs arī biroja telpas, darbinieku ēdnīca, konferenču telpas un atpūtas vietas. Vienlaikus "Lidl" ir ieguldījis apkārtējās teritorijas labiekārtošanā, izbūvējot gandrīz 1,5 kilometru jaunu ielu un ietves, ko izmantot var ikviens.

Jaunuzceltajā 51 tūkstošu kvadrātmetru lielajā loģistikas centrā Rīgā, Dzelzavas ielā 131, atradīsies arī uzņēmuma galvenais birojs.

Mazumtirdzniecības uzņēmums "Lidl" ir daļa no Vācijā bāzētās "Schwarz" mazumtirdzniecības grupas. Saskaņā ar "LZ Retailytics" datiem "Schwarz" grupa ("Kaufland" un "Lidl") ir Eiropas lielākais pārtikas mazumtirgotājs, kas 2018. finanšu gadā sasniedza 104,3 miljardus eiro lielu pārdošanas apjomu.

"Lidl" ir pārstāvēts 32 pasaules valstīs un pašlaik strādā 29 valstīs ar 10 800 veikaliem un 160 loģistikas centriem, nodarbinot ap 287 000 cilvēku. Saviem klientiem "Lidl" piedāvā augstākās kvalitātes svaigos produktus, gaļas izstrādājumus, maizes produktus un plašu mājsaimniecības preču klāstu par zemākajām iespējamajām cenām.

SIA "Lidl Latvija" tika izveidots 2018. gada februārī. Šobrīd uzņēmums fokusējas uz loģistikas centra un veikalu tīkla attīstību Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!