Foto: Publicitātes foto/ Uldis Šteinbergs, Lauris Vīksne

Ekspluatācijā nodota projekta "Merks Viesturdārzs" 1. kārtas ēka, kas atrodas Rūpniecības ielā 25, Rīgā. Šī ēka atrodas vistuvāk Viesturdārzam, un tajā izbūvēti kopā 96 dzīvokļi un trīs tirdzniecības telpas ēkas pirmajā stāvā, informē būvniecības uzņēmums "Merks".

"Merks Viesturdārzs" ir jaunākais būvkompānijas "Merks" attīstītais dzīvojamais projekts. Tā ietvaros paredzēts uzcelt trīs ēkas ar aptuveni 350 dzīvokļiem.

Projekta pirmās kārtas ēkā pieejami dažādu tipu divu un trīs istabu dzīvokļi, kā arī plaši četru istabu dzīvokļi un divstāvu dzīvokļi. Dzīvokļu platība ir no 36 līdz 278 kvadrātmetriem, ieskaitot terases un balkonus.

"Merks" valdes loceklis un celtniecības direktors Andris Bišmeistars uzskata, ka šis ir unikāls projekts Rīgas centrā, jo pirmā ēka iesāk vesela kvartāla attīstību, tas būs lielākais dzīvojamais kvartāls Klusajā centrā. Pirmās kārtas ietvaros būvkompānija izbūvēja arī jaunu ielu, kas savienos Rūpniecības un Katrīnas ielas.

Būvkompānija "Merks" ir ģenerāluzņēmējs sabiedrisko, dzīvojamo un rūpniecisko ēku, kā arī inženierbūvju celtniecībā, kas Latvijā darbojas kopš 1996. gada. "Merks" Latvijā ir uzbūvējis vairāk nekā 120 dažādu objektu. Uzņēmums ietilpst "Merko Ehitus" grupā, kuras akcijas kopš 1997. gada tiek kotētas Tallinas "Nasdaq" biržā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!