Foto: Shutterstock
Modes mazumtirdzniecības uzņēmuma "Baltika Group" meitas uzņēmuma "Baltika Latvija" par valdes vienīgo locekli iecelts Jevgēniju Kozlovu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Iepriekš valdē darbojās Māra Strode, taču no pirmdienas, 27. jūlija, Strode darbu valdē noslēdza. Viņas vietu no 1. augusta ieņemis Kozlovs.

Kozlovs skaidroja, ka vadības maiņa pēc "Baltika Latvija" vadītājas Marutas Ērgles aiziešanas no amata bija pagaidu risinājums, kam sekoja Strodes iecelšana valdes amatā. Tāpat viņš piebilda, ka atbilstoši "Baltika Group" stratēģijai valdē jābūt mazumtirdzniecībā strādājošām cilvēkam. Pēc Kozlova stāstītā, viņš kā vienīgais valdes loceklis iecelts, jo līdz šim ir strādājis kā mazumtirdzniecības un pārdošanas vadītājs.

Pēc Kozlova sacītā, esot valdes amatā, viņš turpinās pildīt arī mazumtirdzniecības un pārdošanas vadītāja pienākumus, savukārt Strode uzņēmumā darbu turpinās kā galvenā finansiste.

Jaunais valdes loceklis stāstīja, ka uzņēmumā turpinās attīstīt digitalizāciju, veikalu "Mosaic" un "Monton" optimizāciju zem vienota nosaukuma "Monton" un pilnveidos e-komercijas platformu. Viņš uzsvēra, ka ārkārtējā situācija "Baltika Latvija" zīmoliem bija izaicinošs, jo tajā laikā tirdzniecībā palaida jaunās kolekcijas. Cilvēkiem strādājot attālinātu darbu, apģērbs veikalos nav tik aktuāls, tāpēc svarīgi pilnveidot e-platformu, lai visi zīmoli ir pieejami vienuviet.

Jau ziņots, ka šī gada janvārī "Baltika Latvija" vadītāja Maruta Ērgle atstājusi darbu uzņēmumā un pieņēmusi lēmumu veltīt laiku savam privātajam biznesam. Pašlaik Latvijas uzņēmumu pārvalda līdzšinējā finanšu direktore Māra Strode kopā ar mazumtirdzniecības un pārdošanas vadītāju Jevgēniju Kozlovu.

Modes mazumtirdzniecības uzņēmuma "Baltika Group" meitas uzņēmums "Baltika Latvija" pērn strādāja ar 8,977 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,7% mazāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa pieauga vairākas reizes un bija 84 151 eiro.

Kompānija reģistrēta 2002. gada maijā, un tās pamatkapitāls ir 1,609 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Igaunijā reģistrētais uzņēmums "Baltman".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!