Foto: DELFI/LETA
Daudziem pārsteidzošus radurakstus šonedēļ piedāvā izdevums "Kas Jauns" – žurnāls vēsta, ka partijas "Progresīvie" līdzpriekšsēdētājs ir mazdēls slavenajam komponistam Imantam Kalniņam. To portālam "Delfi" apliecināja arī politiķis, tiesa, atzīstot, ka kontaktus ar slaveno vectēvu neuztur.

Izcilais komponists Imants Kalniņš nule aizvadījis ikgadējās "Imantdienas". Mūža laikā viņš bijis precējies piecas reizes un pazīstams kā vairāku sabiedrībā zināmu un cienītu bērnu tēvs. Kalniņam kopumā ir septiņas atvases.

Kā ziņo "Kas Jauns", pašreizējās Saeimas deputāts, viens no "Progresīvo" līderiem Andris Šuvajevs ir Kalniņa mazdēls. Šuvajeva māte, filozofe Andžela Šuvajeva ir Kalniņa meita, dzimusi komponista otrajā laulībā ar Edīti Kalniņu. Bet deputāta tēvs ir labi zināmais filozofs Igors Šuvajevs.

Izdevums atzīmē, ka deputāta ampluā Šuvajevs rosības ziņā krietni pārspēj vectēvu – Kalniņš bija deputāts četros Saeimas sasaukumos, taču no parlamentā nostrādātājiem teju 20 gadiem nav izcēlies ar likumdošanas iniciatīvām un runām tribīnē. Turpretī Šuvajevs aizvadītajā Saeimas sesijā tribīnē kāpis 51 reizi.

Šuvajevs portālam "Delfi" pavēstīja, ka fakts par radniecību ir patiess, taču ar Kalniņu viņš nekādus kontaktus neuztur.

Startējot Saeimas vēlēšanās, partija "Progresīvie" 32 gadus veco antropologu Andri Šuvajevu pieteica kā savu finanšu ministra amata kandidātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!