Foto: AFP/Scanpix/LETA

Noskaidroti uzvarētāji Nodrošinājuma valsts aģentūras izsludinātajā konkursā par komandējumu (tostarp, nelegālo imigrantu izraidīšanas) organizēšanas pakalpojumu sniegšanu Iekšlietu ministrijas padotībā esošo iestāžu vajadzībām uz diviem gadiem. Konkursā uzvarējušas trīs tūrisma firmas – SIA "Averoja", SIA "Explain" un SIA "Ceļojumu birojs Express Travel"". Līgumcena ar katru no uzņēmumiem ir 1,19 miljoni eiro, kas kopā veido 3,58 miljonus eiro bez PVN, informē "Lursoft" Klientu portfelis.

No atklātajā konkursā uzvarējušajiem uzņēmumiem lielākais ir "Averoja". Pērn tas apgrozīja 14,77 miljonus eiro un nopelnīja 299,89 tūkstošus eiro. Uzņēmums ar darba vietām 2019. gadā nodrošinājis astoņus darbiniekus un nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 166,53 tūkstošus eiro. Gan "Explain", gan "Ceļojumu birojs Express Travel"" apgrozījums pagājušajā gadā pārsniedzis triju miljonu eiro atzīmi, uzņēmumiem apgrozot attiecīgi 3,09 miljons eiro un 3,30 miljonus eiro.

Analizējot datus par iepirkumu konkursiem, kuros uzvarējuši augstākminētie uzņēmumi, redzams, ka visveiksmīgākā šajā ziņā bijusi "Averoja". "Averoja" šogad uzvarējusi jau 10 publisko iepirkumu konkursos. No tiem lielākais ir šā gada aprīlī noslēgtais konkurss par ceļojumu aģentūras pakalpojumiem Latvijas Universitātes vajadzībām. Līgumcena, ar kuru konkursā uzvarējusi "Averoja", ir 1,4 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!