Foto: F64

SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs Possessor" kā SIA "Tet" kapitāla daļu turētājs, izsludinājis konkursu uz diviem "Tet" padomes locekļu amatiem, informē "Possessor".

Atlases procesu veiks nominācijas komisija, kā arī tiks piesaistīts personāla atlases uzņēmums.

Pamatojoties uz Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumu un Ministru kabineta noteikumiem "Valdes un padomes locekļu nominēšanas kārtība kapitālsabiedrībās, kurās kapitāla daļas pieder valstij vai atvasinātai publiskai personai" "Possessor" valde nolēma uzsākt korporatīvās pārvaldības labākās prakses principiem atbilstošu, atklātu un profesionālu "Tet" padomes locekļu amatu kandidātu atlases procesu diviem padomes locekļu amatiem.

"Tet" padomes locekļu kandidātu atlase tiek veikta divās kompetenču jomās - stratēģijas un biznesa vadības jomā un tehnoloģiju un inovāciju jomā. Kandidātam ir jābūt praktiskā darba pieredzei vienā no kompetences jomām, kā arī darba pieredzei jāatbilst vienam no šādiem kritērijiem: vismaz triju gadu pieredze vidējas vai lielas kapitālsabiedrības valdes vai padomes locekļa amatā; vai vismaz triju gadu pieredze vadošā amatā valsts institūcijā, kas atbildīga par nozares politikas veidošanu; vai vismaz piecu gadu pieredze vadošā akadēmiskā personāla amatā (profesors, asociētais profesors, docents, vadošais pētnieks), kas ietver arī pētniecību un zinātniskās publikācijas "Tet" darbības jomās.

Kandidātam ir jābūt akadēmiskai augstākajai vai otrā līmeņa profesionālai augstākajai izglītībai vadībzinībās, finansēs, ekonomikā, uzņēmējdarbības, tiesību zinātņu, inženierzinātnē vai citā pielīdzināmā jomā, kas nodrošina nepieciešamo zināšanu un kompetenču kopumu, lai profesionāli pildītu Tet padomes locekļa uzdevumus.

Kandidātiem nepieciešama izpratne un zināšanas arī par "Tet" darbības jomām, korporatīvo pārvaldību, uzņēmumu un komandas vadību, iesaistīto pušu vadību.

Kandidātu atlase notiks vairākās kārtās. Kandidāti, kas tiks virzīti otrajai kārtai, tiks aicināti iesniegt sagatavotu prezentāciju ar stratēģisko redzējumu.

"Tet" padomes locekļu amatu kandidātu atlases procesu veiks nominācijas komisija, kurā darbosies Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes loceklis un Politikas daļas direktora vietnieks Jānis Lielpēteris, Pārresoru koordinācijas centra Kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas vadītāja Dzintra Gasūne, Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Edmunds Valantis un "Possessor" valdes locekle Marina Podvinska. Komisiju vadīs "Possessor" valdes priekšsēdētājs Andris Gādmanis.

Lai padziļināti novērtētu "Tet" padomes locekļu amatu kandidātu kompetences, izmantojot atbilstošākās novērtēšanas metodes un personāla atlasē pielietojamos rīkus, "Tet" padomes locekļu amatu kandidātu novērtēšanai tiks piesaistīta personāla atlases kompānija.

Pieteikumus kandidāti var iesniegt līdz 2021. gada 18. janvārim.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!