Foto: AFP/Scanpix/LETA
Ziemeļkorejā, gatavojoties spēcīgām lietusgāzēm un vējam, ko izraisīja tropiskā vētra "Hanuns", varasiestādes norīkojušas iedzīvotājus prioritāri sargāt prezidenta Kima Čenuna portretus, ziņo medijs "Sky News".

Vētra sākotnēji plosījusies Japānā, savukārt ceturtdien, 10. augustā, sasniegusi Korejas pussalu. Dienvidkorejā vētra izraisījusi elektroenerģijas padeves pārrāvumus un lidostās apturēti arī lidojumi. Īsi pēc tam vētra sasniegusi Ziemeļkoreju.

Ziemeļkorejas galvaspilsētā Phenjanā tika izsludināta trauksme plūdu izraisīto postījumu dēļ. Pēc spēcīgajām lietavām varasiestādes no valsts dienvidiem evakuēja tūkstošiem cilvēku.

Medijs "The Rodong Sinmun", kas darbojoties kā oficiāls valdošās varas rupors, ziņoja, ka iedzīvotāju "galvenajai uzmanībai" jābūt uz Kimu dinastijas propagandas portretu drošību. To skaitā ietilpst pašreizējā līdera portrets, viņa tēva Kima Čenira un Ziemeļkorejas komunistu režīma dibinātāja un pirmā vadītāja Kima Irsena portreti, statujas, mozaīkas un citi pieminekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!