Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns no amata atstādinājis valsts augstāko ģenerāli un aicinājis palielināt ieroču ražošanu, paplašināt militārās mācības un gatavoties potenciālam militāram konfliktam, raksta "Al Jazeera".

Kims izteica komentārus Centrālās militārās komisijas sanāksmē, kurā tika apspriesti pretpasākumu plāni, lai atturētu Ziemeļkorejas ienaidniekus, ceturtdien ziņoja totalitārās valsts ziņu aģentūra KCNA, nenosaucot šos ienaidniekus.

Ziemeļkorejas augstākais ģenerālis, Ģenerālštāba priekšnieks Paks Su Ils arī tika "atlaists", ziņoja KCNA, detalizētāku informāciju nesniedzot. Savā amatā viņš bija nostrādājis apmēram septiņus mēnešus. Paku nomainīja ģenerālis Ri Jongs Gils, kurš iepriekš bija valsts aizsardzības ministrs, kā arī konvencionālā karaspēka augstākais komandieris. Ri iepriekš bijis armijas štāba priekšnieks.

KCNA paziņoja, ka trešdienas Kima un Centrālās militārās komisijas tikšanās darba kārtībā bija "jautājums par pilnīgu sagatavošanos karam", tostarp "jaudīgāku trieciena līdzekļu nodrošināšanu", lai panāktu "ideālu militāro gatavību karam".

Kims aicināja "visas munīcijas rūpniecības iestādes virzīt uz priekšu dažādu ieroču un aprīkojuma masveida ražošanu", teikts ziņojumā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!